Риана е отказала да изнесе шоуто на полувремето на финала по американски футбол Супербоул на 3 февруари в Атланта, информира US Weekly. В края на септември официално бе обявено, че спектакълът е поверен на групата Maroon 5.

Националната футболна лига (НФЛ) на САЩ е отказала да коментира информацията за Риана. Представители на певицата също мълчат до момента. От Би Би Си са отправили запитване, но няма отговор.

Според US Weekly мегазвездата е отклонила поканата заради скандала с нашумелия и покрай Nike играч Колин Каперник. През 2016 г. той първи започна да коленичи по време на химна преди всеки мач в знак на протест срещу расизма и полицейския произвол над тъмнокожи. През миналата година играчи и цели отбори го последваха масово, а отзвукът стигна до Белия дом.

Сега протестират единици, но наскоро Каперник предизвика нова полемика - Nike го включи в кампания по случай 30-годишнината на слогана Just do it. Бившият лидер на "Сан Франциско Фортинайнърс" води дело срещу лигата с претенции, че нито един отбор не го ангажира само заради заявената му позиция. Наскоро арбитраж даде ход на процеса против желанието на НФЛ.

US Weekly пише, че Риана е отхвърлила поканата заради несъгласие с позицията на НФЛ. Така лигата се е насочила към популярната група Maroon 5, която ще забавлява над 70 хиляди зрители на закрития стадион "Мерцедес Бенц арена" в Атланта и още стотици милиони пред телевизорите на 3 февруари.

Джъстин Тимбърлейк изнесе шоуто през тази година в Минеаполис.

Супербоул е най-гледаното и популярно събитие в Америка всяка година с аудитория от над 100 милиона души само отвъд океана. Понякога 20-минутното шоу на почивката бие по рейтинг и самия мач. Гастролирали са най-големите в шоубизнеса, като се почне от Майкъл Джексън, Мадона и Джъстин Тимбърлейк, та се стигне до "Ролинг Стоунс" и Пол Макартни.

Стадион "Мерцедес Бенц" бе открит преди година и е сред най-модерните и скъпи в САЩ, като цената му надхвърля 1,5 млиард долара. Арената притежава атрактивно изглеждащ подвижен покрив.