Броени дни преди мача в тежка категория на професионалния бокс между Кубрат Пулев и британеца Хюи Фюри зала "Арена Армеец" е полупразна, пише Sportal.bg. Продадени са малко над 5000 билета за галавечерта на 27 октомври.

Явно това е принудило организаторите да направят ново намаление на пропуските. Занижена е цената на талоните от 60 лева - на 50. Въведени са и две нови категории - по 35 и 40 лв. Припомняме, че най-евтините са по 20 лв., а най-скъпите - по 300 лв.

Интересът към двубоя не е голям, а това е неочаквано. Хюи Фюри не е голямо име, но е доста млад (23 г.), а досега Пулев не се е срещал с такъв съперник най-вече като стил на игра. Победителят от срещата ще получи статута на официален претендент на Международната боксова федерация (IBF) и световният шампион Антъни Джошуа в близко бъдеще ще трябва да се съобрази с това, за да защити една от титлите си.

Шоуто в събота започва в 19:30 часа с подгряващи мачове, а Пулев и Фюри се очаква да излязат на ринга след 23 ч. Преди това има български срещи: Спас Генов - Коко Семерджиев-Тайсъна и Стилян Костов - Йосиф Панов. Тервел Пулев пък ще се бие за европейската титла срещу Леонардо Брусезе.

Кубрат Пулев не е имал мач през тази година. През есента на 2017-а той се контузи преди сблъсъка за световната титла срещу Джошуа на националния стадион в Кардиф и оттогава не е излизал на ринга.