Зоопаркът в София е затворен заради смъртта на животни. 

"Временно се ограничава достъпът за посетители до столичния зоопарк. В момента се правят изследвания от ветеринарни лекари и екип на Агенцията по безопасност на храните, след като през уикенда са починали няколко тревопасни животни". Това съобщение се появи на интернет страницата на зоологическата градина около 14.00 часа.

Събота и неделя са умрели един як, три гаура и една камила, обясни д-р Иван Иванов, директор на зоопарка пред "Фокус". Не е ясна причината за смъртта на животните.

 „Дадени са проби за изследване, каквото покажат те – това е”, каза още Иванов. Днес следобед ветеринарни лекари и екип на Агенцията по безопасност на храните направиха всички необходими изследвания. Взети са кръвни проби от починалите тревопасни животни и са изпратени за изследване в Централния ветеринарен институт. Докато не стане ясна причината за смъртта на животните зоологическата градина ще остане затворена за посетители. Като профилактична мярка се раздават антибиотици и витамини. Предишни клинични прегледи на умрелите животни не са показали наличие на болестта „син език” и резултатите от пробите, взети от агенцията по храните трябва да дадат повече яснота по случая.