"Ювентус" нанесе удар на "Олд Трафорд" - 1:0 срещу "Манчестър Юнайтед" в третия кръг от груповата фаза на Шампионската лига. Паоло Дибала реализира единствения гол в 17-ата минута, а в акцията участва Кристиано Роналдо, който центрира след пробив отдясно.

В другия двубой от тази група (Н), може би малко изнанадващо "Йънг Бойс" и "Валенсия" направиха 1:1.

Юве напрактика си осигури вече участие в елиминациите напролет, а това може да бъде подпечатано в следващия кръг, когато "Юнайтед" ще върне визитата. Тази вечер се видя, че "бианконерите" са с класа над своя съперник, с който имат паметни битки в шампионския турнир.

Първото полувреме сякаш домакинът бе "Ювентус", който можеше да води и с по-солиден аванс. "Юнайтед" отново предприе прекалено дефанзивен подход и нито веднъж не застраши Войчех Шчесни, който има лоши спомени от "Олд Трафорд" от престоя си в "Арсенал", но този път не пусна гол.

През втората част домакините заиграха по-активно, но единственото до което стигнаха, бяха няколко удара и опасни центрирания. За "Ювентус" обаче не беше проблем да отблъсне натиска. Кристиано Роналдо много искаше да вкара гол и беше близо, ала Давид де Хеа не му позволи.

"Червените дяволи" отново леко закъсняха за началото на двубоя и трябваше да бързат в съблекалнята. Иронията е, че хотелът, в който отсядат, се намира на едва 300 метра от стадиона. Заради задръстването обаче те са пътували 45 минути (!) до "Олд Трафорд". Не е ясно дали само това е причината Жозе Моуриньо да е вървял пеша, както сам заяви още преди първия съдийски сигнал.

"Реал" (Мадрид) прекъсна серия от шест мача без победа във всички турнири с 2:1 срещу "Виктория" (Пилзен) в гр. G. Бившият играч на "Левски" Роман Прохазка започна като титуляр, а в 65-ата минута беше заменен. Чешкият тим направи добър мач на "Бернабеу".

Карим Бензема откри в 11-ата минута, а в 55-ата Марсело удвои технично. Патрик Хрошовски намали в 79-ата.

"Рома" не се затрудни срещу ЦСКА (Москва) - 3:0, два пъти точен беше Един Джеко.

Другият манчестърски клуб - "Сити", този път не срещна трудности на терена на "Шахтьор" (Донецк), 3:0 от гр. F. В края на миналата година "гражданите" загубиха в Украйна, но този път минаха "транзит". 

Голямото шоу на вечерта направиха "Хофенхайм" и "Олимпик" (Лион) - 3:3. Ту повеждаха едните, ту другите. Домакините направиха обрът от 0:1, след това французите отново поведоха - с 3:2, а в 90-ата минута Джоелинтон вкара за може би заслуженото равенство.

В гр. Е "Байерн", подобно на "Реал", също осигури още дни на треньора си Нико Ковач с 2:0 в Атина срещу АЕК. "Аякс" пък триумфира срещу "Бенфика" - 1:0 с победен гол на Нусаир Мазрауи в добавеното време.

Вижте резултатите и класирания: 

Група Е

АЕК (Атина) - "Байерн" (Мюнхен) 0:2

"Аякс" - "Бенфика" 1:0

Класиране: 1. "Аякс" 5:1, 7 точки, 2. "Байерн" (Мюнхен) 5:1, 7 т., 3. "Бенфика" 3:5, 3 т., 4. АЕК 2:8, 0 т.

Група F

"Шахтьор" (Донецк) - "Манчестър Сити" 0:3

"Хофенхайм" - "Олимпик" (Лион) 3:3

Класиране: 1. "Манчестър Сити" 6:3, 6 т., 2. "Олимпик" (Лион) 6:1, 5 т., 3. "Шахтьор" 4:7, 2 т., 4. "Хофенхайм" 6:7, 2 т.

Група G

"Реал" (Мадрид) - "Виктория" (Пилзен) 2:1

"Рома" - ЦСКА (Москва) 3:0

Класиране: 1. "Рома" 8:3, 6 т., 2. "Реал" (Мадрид) 5:2, 6 т., 3. ЦСКА (Москва) 3:5, 4 т., 4. "Виктория" 3:9, 1 т.

Група Н

"Манчестър Юнайтед" - "Ювентус" 0:1

"Йънг Бойс" (Швейцария) - "Валенсия" 1:1

Класиране: 1. "Ювентус" 6:0, 9 т., 2. "Манчестър Юнайтед" 3:1, 4 т., 3. "Валенсия" 1:3, 2 т., 4. "Йънг Бойс" 1:7, 1 т.