"Берое" и ЦСКА-София направиха 1:1 в мач от 13-ия кръг на Първа лига на стадиона в Стара Загора. Тиаго Родригес даде преднина на гостите в 27-ата минута, изведен сам срещу вратаря, но още в 35-ата ветеранът Мартин Камбуров изравни с глава.

В 54-ата минута "червените" получиха дузпа за нарушение срещу Жоржиньо. Таранът Мауридес, който този път влезе на терена от скамейката, подходи несериозно, стреля много слабо и то в тялото на вратаря Душан Перниш, който улови без проблеми.

Резултатът е справедлив. ЦСКА-София отново не убеди срещу отбор от топ 5. В първото завъртане на отборите от началната фаза на шампионата отборът на Нестор Ел Маестро няма нито една победа срещу най-силните в България. Активът е две равенства и също толкова загуби.

Първата чиста голова възможност в мача бе за домакините - Вандерсон не успя да предолее Витаутас Черниаускас очи в очи. Последваха интересни атаки и към двете врати. Така в 27-ата ЦСКА-София поведе след хубава комбинация, започнала от Али Соу, който бе предпочетен като титуляр вместо Мауридес.

"Берое" изравни при центриране от свободен удар и отличен удар на Камбуров. Малко след това защитникът Секулич затрудни Перниш.

ЦСКА-София можеше да си върне аванса рано във втората част, но Мауридес не успя от 11-те метра, така и не стана ясно каква бе целта му, може би разчиташе, че стражът ще плонжира в един от ъглите.

В 80-ата минута "Берое" можеше да вземе и трите точки - Черниаускас отрази удар отблизо на Александър Цветков.

Така ЦСКА-София се изравни по точки с "Лудогорец" (29), а "орлите" гостуват утре на "Септември". Лидер е "Левски" с 31. Снощи "сините" сразиха "Верея" със 7:0.