В мрежата с нещо като гръм и трясък се появи първият трейлър на дългоочаквания уестърн на Куентин Тарантино "Отвратителната осморка", който се снима в момента.

Клипчето, пуснато в интернет обаче навява на някои мисли. Едната например е тази, че самият Тарантино е измислил начина, по който възбуди интереса към проекта си, "хлъзвайки" трейлъра именно по този начин. В мрежата се твърди, че видеото е било създадено изключително за показ по кината, но "нетърпеливи фенове", предвкусвайки "поредния шедьовър" на "любимия си режисьор, носител на "Оскар" и "Златен глобус", са го откраднали (откъде ли?) и засилили в YouTube.

На всичкото отгоре въпросният първи трейлър не е нищо друго, освен надписи, описващи основните герои в бъдещия филм, поднесени доста свежо на фона на динамичното парче Gimme Danger. В този му вид клипът, впрочем, може да е направен от всеки сръчен видеомонтажист, а не от Тарантино. И после да бъде заснет с телефон от широк екран в някакво студио.

Ето и малко от пусканите на час по лъжичка парченца от сюжета на "Отвратителната осморка": действието се развива след Гражданската война в Щатите. Печен ловец на глави, заедно с току-що заловения си трофей, се отправя към пустинно градче. По пътя срещат още няколко пътешественици, повечето от които - гадни копилета. Поради стечение на обстоятелствата всички продължават заедно. Попадат обаче в снежна буря (в пустинята?!) и решават да се скрият от природното явление в някакъв галантериен магазин. Където се срещат с друга, не по-малко интересна компания.

Главните роли във филма са дадени на Самюъл Л. Джаксън, Кърт Ръсел, Амбър Темблин, Зоуи Бел, Тим Рот, Уолтън Гогинс, вечно еднаквият Майкъл Медсън и др., но от трейлъра не става ясно кой кой е - още един начин за възбуждане на феновете.

Иначе премиерата на уестърна "Отвратителната осморка" е планирана за 2015 г., но точната дата още не е обявена.