Джони Деп няма да участва в следващите филми от поредицата „Карибски пирати“, обяви един от сценаристите на приключенската поредица Стюърт Бийти в предаването „Дейли мейл тв“.

„Мисля, че той [Джони Деп – бел. ред.] имаше голям успех – коментира Бийти.– Очевидно, той направи този персонаж свой и Джак Спароу стана нещото, с което в момента е най-известен. Децата навсякъде по света го обикнаха в ролята, затова мисля, че наистина беше чудесно за него. Беше чудесно и за нас, за което съм много, много щастлив.“

Причината за решението този така „обичан от децата персонаж“ да напусне поредицата не се съобщава. Деп играе образа на странния капитан Джак Спароу във франчайза на „Дисни“ от 15 години. Последно зрителите го гледаха в „Карибски пирати: Мъртвите нищо няма да разкажат“ от 2017-а.

На 24 октомври стана ясно, че „Дисни“ има планове да възобнови поредицата, но с нови сценаристи – Рет Рийз и Пол Уърник, авторите на двата филма „Дедпул“. Дотук филмите от поредицата „Карибски пирати“ са спечелили повече от 3 млрд. долара, но приходите спадат с всяка следваща част, посочва „Гаридън“.

Деп предстои да се появи с голяма роля в друг франчайз – „Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд“. Той ще въплъти тъмния магьосник Гелърт Гринделвалд, основен персонаж в историята на Дж. К. Роулинг.

Напоследък Деп е заобиколен от неприятности – през месец май тази година няколко бивши бодигардове на актьора разказаха пред съда за него, че са работили в лоши условия при ниско заплащане. През юли Деп бе съден и за удар, който нанесъл на друг актьор по време на снимките на филма му за убийството на рапъра Ноториъс Би Ай Джи. Месец по-късно продукцията е била отложена и все още няма премиерна дата.

"Площад Славейков"