Два разговора и интернет комуникация са имали помежду си 26-годишният Викторио Александров и майката на детето му, преди вчера мъжът да отиде в дома ѝ в "Надежда" и да я убие. Той е бил кротък на работата си в частен СОТ, но вкъщи е бил лабилен. Двамата са съжителствали без брак, а в края на миналата седмица са се разделили болезнено.

След като празнували рожден ден на малката през миналата седмица, в четвъртък двамата прекратили връзката си, а в петък - обратно на обичайните случаи, Викторио подал жалба срещу половинката си в 5-о РПУ. Огромният мъж - 195 см и над 100 кг, се оплакал, че е подложен на психически тормоз. През годините не е имало нито една жалба на убитата срещу него.

Първото престъпление Викторио извършва в дома на майката на детето си в жк "Надежда" около обяд.

Още снощи полицията заварди входа на жилището на убитата жена.

Снощи бе съобщено, че двадесет и шест годишен мъж е убил приятелката си, а по-късно и детето ѝ и опитал да се самоубие.

Мъжът бе открит от патрул с едногодишното момиченце до село Горни Богров, предаде БНР. При пристигането на полицаите той е стрелял първо в детето, което по-късно е починало от раната, а после - в себе си.

Преди това мъжът, който законно притежавал оръжието си, е убил 23-годишната жена, с която живеел в столичния квартал "Надежда", потвърди шефът на столичната полиция Ивайло Иванов.

От събраните доказателства излиза, че той на няколко пъти е променял мнението си как да постъпи, след като около обяд вчера е застрелял половинката си. Мъжът тръгнал с едногодишната си дъщеричка, наел такси и първо наредил на шофьора да кара към кв. "Хаджи Димитър", после към Благоевград, а накрая - към магазин "Джъмбо" на "Ботевградско шосе". Не е ясно как е избрал запустялото място, в което се е оттеглил с детенцето.

Според разпитания по-късно таксиджия мъжът до последно е казвал, че ще се самоубие, но че детето трябва да живее. Той твърдял, че ще го даде на приятели да го отгледат. После за съжаление променил плановете си. 

Тялото на 23-годишната Дарина първа открила майка й, която отишла да я потърси, след като не успяла да се свърже с нея по телефона. Вероятно младата жена се е притеснявала, защото, след като се разделила с Викторио, в събота и неделя викала баща си да спи при нея.

"Бащата - извършител на деянието - е без опасност за живота, с прострелна рана в главата, но по-скоро е одраскване. Ще бъде привлечен като обвиняем, когато това е възможно", съобщи днес градският прокурор Емилия Русинова.