"Атлиман 2" ЕООД спечели втора концесия за плаж край Китен - на залива Атлиман, след като на 1 август бе обявена за победител за концесионер на плажа "Китен юг".

Правителството определи днес "Атлиман 2" ЕООД за концесионер на плажа "Китен-Атлиман", а "БУЛ ПРИМ ГРУП" ЕООД за концесионер на "Приморско-север" в община Приморско.

По отношение на плажа "Китен-Атлиман" се предвижда за срока на концесията да бъдат направени инвестиции за мерки за опазване на околната среда и защитените територии в размер на 1 162 560 лева. В зоната за платени плажни принадлежности цената за ползване на чадър и шезлонг ще бъде по 7 лева с ДДС.

Размерът на концесионното плащане за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от МС Методика за определяне на минималния размер на концесионното плащане за морските плажове и предложения от концесионера размер на отчисленията от базата за изчисляване размера на концесионното плащане (роялти) 9.5% без ДДС или 126 898 лева без ДДС.

По отношение на плажа "Китен юг" фирмата се задължава за целия десетгодишен срок на договора с фиксирани цени на плажни приндлежности. Цената за чадър и шезлонг там е съответно по 7 лева с ДДС в платената зона. Плащането през първата година е 187 722.41 лева с ДДС. Предложените инвестиции за организация на спортно-развлекателните дейности на плажа са 33 240 лева.

За морския плаж "Приморско-север" инвестициите за срока на концесията възлизат на 814 689 лева. Концесионерът се задължава да предлага цена за 1 брой чадър в размер на 5 лева с ДДС и цена за 1 брой шезлонг в размер на 5 лева с ДДС в зоната за платени плажни принадлежности.

Размерът на концесионното плащане за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от МС Методика за определяне на минималния размер на концесионното плащане за морските плажове и предложения от концесионера размер на отчисленията от базата за изчисляване размера на концесионното плащане 2% без ДДС или 35 812 лева.