"Черно море" изхвърли "Левски" още на осминафиналите за Купата на България - 2:2 и общ резултат 7:6 след дузпи във Варна. "Моряците" отиват на четвъртфинал, а "сините" се простиха с един от възможните трофеи този сезон. По-възможният.

"Левски" отново отстъпи с 11-метрови удари - както на финала в турнира миналата пролет срещу "Славия". И отново загуби от "Черно море" - подобно на финала през 2015 г. в Бургас. И тогава имаше обрат и драма в края. Това не е всичко - на следващата година варненци изхвърлиха "левскарите" пак на осминафинал - с 3:2, при това на "Герена".

Столичният тим имаше малшанс, но вината си е в играчите на Славиша Стоянович, които допуснаха изравняване за 2:2 в добавеното време.

"Левски" започна отлично, затвърждавайки добрите впечатления от играта си напоследък. Жерсон Кабрал откри в 9-ата минута, като при удара му помогна и рикошет, за да се озове топката зад гърба на вратаря Благой Макенджиев.

Домакините успяха бързо да върнат гола, при това го направиха доста ефектно - чрез Атанас Зехиров в 12-ата минута. Той технично чукна топката край Божидар Митрев след отличен пас на Георги Илиев - един от най-добрите на терена тази вечер.

В 33-тата минута съдията Ивайло Стоянов предпочете да си замълчи при игра с ръка на Пламен Димов в пеналта, при опит за подаване на Габриел Обертан към Станислав Костов. Гостите бурно поискаха дузпа и Милош Цветкович получи жълт картон. 

Малко след това Митрев зрелищно парира топката при изстрел от свободен удар на Георги Илиев.

Второто полувреме вървеше равностойно, без голови положения, но с малко по-активни действия от страна на "сините". В 78-ата минута "Левски" може би се виждаше в следващата фаза. Хали Тиам се възползва от разбъркване и прати топката в мрежата - 2:1.

В 83-тата "Левски" можеше наистина да реши всичко - Костов стреля от упор след центриране на Обертан, но Макенджиев прояви страхотен рефлекс и някак изби. Малко след това "Черно море" на два пъти можеше да изравни. В тези минути срещата бе много вълнуваща за гледане.

А изравняването за "моряците" дойде в началото на добавеното време. Георги Божилов се разписа след пас на Мирослав Енчев. Нападателят очудващо бе оставен непокрит.

В продълженията гол не падна, двата съперника бяха преди всичко предпазливи. 

При 11-метровите удари първият пропуск бе за варненци. Вкаралият мача в продължения Божилов не уцели мрежата - топката се плъзна по десния страничен стълб и излезе в аут. Това стана при 1:1 в дузпите.

Фортуна отново обърна гръб на "Левски" - при петата изпълнение Фелипе Нашименто се подхлъзна точно преди да стреля и прати топката в трибуните. Така всичко продължи с "дузпа за дузпа" - всяка грешка можеше да доведе до напускане на турнира. Пламен Димов вкара за "Черно море", а Нуно Рейш нацели напречния стълб. Радост за "моряците"!

Така един от фаворитите е аут. Лоша новина за "Левски" са и две контузии. Холмар Ейолфсон получи травма в началото на срещата и това се отрази на синхрона в отбрана. В края на редовното време пък младокът Мартин Минчев контузи капитана Иван Горанов, който бе откаран в болница със съмнения за счупено ребро.

По-рано днес "Септември" преодоля много трудно "Локомотив" (София) с 3:2 в "Надежда". Победният гол падна в 84-ата минута. "Етър" разби "Верея" с 3:0, а на четвъртфиналите са вече "Струмска слава", "Локомотив" (Пловдив) и ЦСКА-София.