"Ботев" (Пловдив) ще има нов стадион до месец март 2020 г., обеща новият собственик на клуба Георги Самуилов на пресконференция. Бизнесменът седна пред медиите за първи път, откакто получи контролния пакет акции на "канарчетата" по-рано през есента. 

С ангажимента му към "Ботев" се свързва болната тема за "бултрасите" - довършването на стадион "Христо Ботев", който от лятото на 2014-а е зарязан на груб строеж. Това стана при абдикирането от България на банкера Цветан Василев. Той започна Колежа, но не го довърши.

Самуилов обяви целта пред "Ботев" - да бъде в топ 3 или поне в топ 4. Собственикът на петролната компания "Инса ойл" подчерта, че ще залага на собствени кадри, поставайки акцент върху българските футболисти и работата в школата в "Коматево".

Стадионът ще струва 20-25 милиона лева и по думите на Самуилов ще бъде най-модерният в България. Той не се ангажира кога крановете ще влязат отново в действие. Тече обследване на обекта. Самуилов добави, че "проектът изисква сериозно финансиране". Тук не стана ясно дали ще търси партньори или сам ще набави средствата. Намекна, че може да опита да продаде името на арената.

Възможно било да има "отколение" с 10 процента от тези 20-25 милиона, но не повече.

Дълговете на "Ботев" възлизат на 360 хиляди лева и са към НАП, по думите на боса. Нямало други борчове.

Пред медиите говори и Адалберт Зафиров, който днес бе назначен за спортен директор на клуба - пост, който беше вакантен две години.

Според Зафиров приоритетите са следните - изграждане на стадион, налагането на млади собствени футболисти и влизане в тройката. Там е мястото на "Ботев", заяви бившият футболист и треньор на ЦСКА, като по този начин повтори целите на новия си началник.