Маси и столове ще бъдат разположени около фонтана на столичния площад "Славейков", съобщават от Направление "Транспорт и транспортни комуникации" в Столична община, които ръководят ремонтите в центъра на София. Обзавеждането няма да принадлежи на някое близко заведение, а е част от проекта на архитектурно студио А.Д.А.

Поставянето на настилката на площада очевидно се смята за завършено, след като фирмата изпълнител започна разполагането на градското обзавеждане. Днес на "Славейков" е монтирана една от първите перголи – част от навесите, под които ще бъдат разположени щандовете за книги. Будката за билети засега е поставена не на самия площад, а пред офиса на А1. Инсталирано е ново осветление край трамвайните линии и на "Славейков".

Междувременно продължава възстановяването на фонтана – освен маси и столове, край него ще има и чешма. Предстои да бъдат направени велосипедни стоянки, както и да бъдат засадени 15 нови дървета.

На "Славейков" вече е монтирана една от първите перголи - част от навесите, под които ще бъдат разположени щандовете за книги.

Материалите за градското обзавеждане и елементите, които ще бъдат поставени, са изработени от лят камък – мозайка, а дървото за пейките е с най-високо качество и подходящо за различни атмосферни условия, твърдят от Общината.

Според работници на обекта, трамваят по "Графа" трябва да тръгне до 20 ноември, а работата по тротоарите ще продължи и след това.

Площад Славейков