Сезонът за Григор Димитров приключи. Първата ни ракета отстъпи с 0:2 (6:7(5), 4:6) на Марин Чилич в третия кръг на Мастърса в Париж и отпадна. Сега за Гришо предстои почивка и начало на подготовката за 2019-а след десетина дни.

Скоро той ще излезе от топ 10, а вероятно и от топ 20. В първите дни на Новата година традиционно ще играе в Бризбън, Австралия.

Чилич е един от най-трудните съперници на българина, това пролича и днес. Началото на двубоя можеше да е добро за Григор, но той пропусна две точки за пробив, хърватинът измъкна първия гейм и на свой ред проби във втория, след като поведе с 40:0. Димитров изравни, но след това се пропука отново.

Той обаче бърза се реабилитира, като върна брейка след дълъг гейм, в който имаше превес. След това сервиращите печелеха подаванията си. При 4:5 Гришо отрази два сетбола, изравни за пореден път, а малко след това се стигна до тайбрек. 

В него най-добрият ни тенисист изтърва отличен шанс - той поведе с 5:3, но след това Чилич наниза четири поредни точки и дръпна с 1:0.

Седмият в световната ранглиста тръгна отлично и във втората част, което му осигури спечелване на мача. Той проби, този път за 1:0 и затвърди. Нататък двубоят вървеше гейм за гейм. Така Марин Чилич отново надделя над Григор и продължава напред.

Димитров няма да играе на заключителния турнир в Лондон на най-добрите осем, така ще загуби 1500 точки.