Легендарният Майстор Миро вече е международен съдия по кулинария - сръбска скара и сладкарство.

Съдията Миро с част от призовете, спечелени от него и колегите му от сдружението на "шефовете" в Ниш.

Това разкри самият сърбин, след като е получил признанието в родината си от председателя на браншовия съюз на работещите в кетъринг, хотелиерската и туристическата индустрия Зоран Мирашевич.

Мирослав Стефанович, както е истинското име на майстор Миро, получава признанието заради популяризиране на сръбската кухня и лесковачката скара в няколко страни на Европа - Швейцария, Словения и най-вече България.

Кулинарните турнири в Сърбия са любимо събитие, а почти на всеки от тях оценяването на майсторлъците е издигнато в култ.

Миро вече журира в Скопие и Ниш, а след това му предстои да замине за Азербайджан.

Само като видите снимките на съдиите.... Например от Скариадата в Лесковац, част от чието създаване е самият Майстор Миро, а Мирашевич е в журито.

На горната снимка е Зоран Мирашевич (вторият отляво), един от главните майстори на скарата.

Те пък произвеждат ето такива "картини".

Както Клуб Z вече писа, легендарният властелин на ущипците Майстор Миро прекарва повече от времето си в родната къща край Лесковац, след като в София бизнеса му пое приоритетно синът му Мичо.

Миро обаче има амбициозен план - да направи в България курсове за млади готвачи и ресторантьори. Майстор Стефанович може да даде името си на специалитети, направени по уникална рецепта, или продукти.

За целта той предостави личния си телефон: +381647001077.

Миро обича да казва, че България е втората му родина и е нахранил тук толкова хора от 7 до 107 години, че има само приятели.