Доналд Тръмп и екипът му водят ожесточена битка с демократите за предстоящите междинни избори на 6 ноември, които ще определят коя партия ще управлява Сената и Камарата на представителите. По време на война всички средства са позволени, но това не означава, че са защитени от безвкусицата - настоящият президент на САЩ използва успеха на най-гледания сериал в историята на телевизията, за да си направи реклама, отбелязва "Индипендънт".

Но шегата не се понрави нито на продуцентите на "Игра на тронове", нито на актьорите.

В Туитър президентът качи своя снимка, обработена драматично, за да пасва на темата на сериала. Под нея със същия шрифт, който "Троновете" използват вече седем сезона, е написано: "Санкциите идат", очевидна закачка с девиза на Старките "Зимата иде". Под надписа се вижда датата 5 ноември, но това няма да е премиерата на осмия сезон. Днес, 5 ноември, влизат в сила санкции срещу Иран, наложени от Тръмп през май.

От НВО не оставиха заигравката с най-касовата си продукция и споделиха в Туитър постера с анонс:

"Как се казва "злоупотреба с търговска марка" на дотракски?"

А от "Игра на тронове" знаем, че дотраките са варварско племе - при това доста агресивно.

Междувременно от HBO уточниха позицията си.

"Ние не бяхме запознати с посланието и бихме предпочели нашата запазена марка да не се присвоява незаконно за политически цели", пише в изявлението, разпратено до медиите.

Към защитата се включи и част от актьорския състав. Мейси Уилямс също сподели шегата на Тръмп с коментара "Не днес" – отговорът, който "учителят ѝ по танци" научи персонажа ѝ Аря да дава на смъртта.

Софи Търнър (Санса Старк) просто написа: "Иу".

Площад Славейков