Клубът на бившите възпитаници от софийската Национална природо-математическа гимназия (НПМГ) събира науката и бизнеса на първи форум "Вдъхновение за бъдещето".

На 11 ноември 2018 г., неделя, от 9:30 ч. в залата на Microsoft Innovation Center Bulgaria започва събитие, чиято цел е да се покаже, че между науката и предприемачеството, между университетската аудитория, лабораторията и динамичния пулс на съвременната епоха има неразривна връзка.

Седем лектори от академичния и корпоративния свят, признати на международно ниво, ще разкажат за личния си и професионалния път. И на достъпен и интригуващ език ще запознаят публиката с най-актуалните теми от научния и бизнес света. 

Сред тях са учени от различни университети и академии (Университетът в Кеймбридж, БАН, СУ “Св. Климент Охридски”), общественици, работещи в областта на образованието, представители на големи фармацевтични и ИТ компании, ученици от НПМГ, въвлечени още от гимназията в проекти за блокчейн технологии и изкуствен интелект, и много други.

Основният организатор на събитието – НПМГ Алумни клуб – е сдружение на завършилите Националната природо-математическа гимназия, което има зад гърба си няколко успешни образователни и социални инициативи. Важна част от мисията на Клуба е изграждането на изключително значимата връзка между средното образование и бъдещата реализация на талантливи ученици.

За повече информация посетете сайта на събитието, фейсбук страницата на НПМГ Алумни клуб, а също така и самото събитие във фейсбук.