Автомобил се е врязал в кортеж, превозващ премиерите на Великобритания и Белгия Тереза Мей и Шарл Мишел югозападно от Брюксел, съобщават местните медии.

Двамата министър-председатели не са засегнати. Пострадали са полицаи от охраната, чиито мотори автомобилът е съборил.

Инцидентът е станал близо до Монс, след като Мей и Мишел са участвали в церемония на гробището Сен Семфориен послучай примирието, сложило край на Първата световна война преди 100 години.

След това, на път към военното командване на НАТО в Монс, автомобил се включил редицата правителствени коли, като водачът му отказал да се подчини на указанията на полицията да спре. Той съборил двама от моторизираните полицаи от ескорта, предават на уебсайтовете си на всекидневниците "Соар" и "Либр Белжик" и на телевизия РТЛ.

Според таблоида "Дерниер йор" полицаите паднали от моторите си, защото кортежът внезапно намалил скорост и те се ударили в кола пред тях.

Мишел наредил кортежът да спре. "Либр Белжик" цитира свидетели, че премиерът слязъл от колата и е коленичил на асфалта, за да види как са падналите служители на реда. Мей се е возела в отделна лимузина.

Съобщенията засега не казват нищо за причинителя на инцидента. Полицаите са леко ранени и веднага са били транспортирани в болница, предават белгийските медии.