ЦСКА-София дълго страда, преди да разбие класическото "катеначо" на "Витоша" (Бистрица) - 3:0 в мач от 15-ия кръг на Първа лига, игран на стадион "Българска армия". Победата изглежда солидна, но първият гол падна чак в 79-ата минута.

Така преди двуседмичната пауза заради турнира Лига на нациите на националните отбори (последна за годината) "червените" събраха 35 точки, колкото има "Лудогорец", а "Левски" е с 34. Утре "сините" гостуват на "Черно море", а в неделя "орлите" приемат "Берое".

"Тигрите" изглежда отидоха на Армията с ясната идея за 0:0 и каквото стане на контри, но така и не стигнаха до чиста голова ситуация. Нещо повече - не записаха удар във вратата на Витаутас Черниаускас.

Станислав Манолев пробва младия вратар Християн Василев (син на бившия страж на "червените" Илиян Василев) в началото. Най-големият пропуск в тези минути (средата на първото полувреме) направи обаче Али Соу, който не успя да преодолее Василев отблизо. Малко след това и Кристиян Малинов не сполучи след хубава комбинация.

Това бе всичко като голови възможности преди почивката.

В първите минути на втората част Соу, който започна като титуляр на върха на атаката вместо Мауридес, отново се размина с попадение.

ЦСКА-София продължи да натиска, но без успех. Отбраната на "Витоша" падна чак в 79-ата минута, когато след продължително разбъркване в наказателното поле Мауридес откри. Така бразилецът най-сетне се разписа след повече от два месеца без гол.

В 90-ата минута Кирил Десподов вкара гол, който ще се помни и това е единственото, което си струваше в този двубой. Острието тръгна от центъра по левия фланг на атаката, пред наказателното поле преодоля защитата с хубав финт и с лекота прокара топката между краката на Василев.

В добавеното време Мауридес вкара още веднъж - 3:0 пред много малко публика на "Българска армия".