"Естествено, че е нормално да има разследване, когато има някакви съмнения и данни."

Това каза в студиото на "Панорама" председателят на БСП Корнелия Нинова. Тя допълни, че не се притеснява, депутатите също не се притесняват и вярват, че са невинни, а партията твърдо стои зад тях като един.

"Не ни притеснява - нито Елена, нито проф. Михайлов, нито нас."

Разследването срещу Елена Йончева започнало, след като журналистката е разкрила аферата "Кум-гейт", направила е филм за оградата по границата и се е заела с разследването на строителството на пътища (сигналът срещу Йончева идва от бившия министър и неин конкурент в района на Хасково Делян Добрев, б.р.)

"Смятаме, че това е отговор на нейните журналистически разследвания за корупция и кражби във властта. Това е политически удар срещу разследващ журналист", заяви лидерката на БСП.

 

На въпроса - подозира ли българската прокуратура, тя отговори с въпрос: "Как си представяте пране на пари?! За закупуване на апарат и камера за снимане на филм за Сирия." (между другото, сумите, за които се твърди, че са от КТБ, са веднъж - 310 000 лв., и втори път обещани 250 000 евро, от които фактически внесени 171 000, б.р.)

Нинова обяви, че най-вероятно в следващите дни Йончева ще обяви свои разкрития относно корупция в строителството.

"Искаме истината, обективността да излезе наяве и казвам - Елена ще продължи."

Нинова обясни и парламентарната тактика на БСП за бойкот:

"Няма как с нашите гласове да правим кворум. Той е задължителен за мнозинството. Няма как с нашите гласове да дадем възможност да започне работа парламентът и управляващите да увеличат данъците на старите коли. Решихме да не се регистрираме, докато Валери Симеонов не подаде оставка."