Първият финал за "Копа Либертадорес" между аржентинските "Бока Хуниорс" и "Ривър Плейт" беше отложен с 24 часа заради проливен дъжд в Буенос Айрес. Срещата на стадиона на "Бока", известен като "Ла Бонбонера", трябваше да започне снощи. 

Бурята обаче наводни терена, така съдиите и представителите на конфедерацията на Южна Америка бяха принудени да не дадат начало на очаквания с огромен интерес във футболния свят двубой.

Вечните съперници "Бока" и "Ривър" за първи път са на финал на турнира, аналог на Шампионската лига. 105-годишното им съперничество е известно като Суперкласико. 

Първият съдийски сигнал първоначално бе отложен с два часа, но после окончателно отложен, когато стана ясно, че метеорологичните условия няма да се променят.

Феновете на "генуезците" останаха разочаровани, макар че самите те трудно си проправиха път до стадиона заради наводнените улици. В Аржентина има правило гостуващи запалянковци да не присъстват на мачове. Тимът на "Ривър Плейт" пък изобщо не тръгна от стадиона си, който е на около 10 км от "Ла Бонбонера".

Малко по-късно срещата бе насрочена за 21 часа тази вечер българско време. Няма гаранция обаче, че ще започне, тъй като в аржентинската столица ту вали, ту спира. И прогнозите не са благоприятни за футболното зрелище.