"Лудогорец" отново поведе еднолично с три точки аванс в Първа лига. В последен мач от 15-ия кръг "орлите" измъкнаха 1:0 срещу "Берое" с помощта на гол на Джоди Лукоки 9 минути преди края.

Поне попадението си струва - падна след красив удар с глава на остроето от центриране на Натанаел отдясно на атаката.

Така в последната за годинатта пауза заради националните отбори "Лудогорец" натрупа 38 точки, ЦСКА-София и "Левски" имат съответно 35 и 34, а "Берое" е четвърти с 27.

"Орлите" срещнаха трудности да се справят със защитата на беройци през първото полувреме. При най-добрата им възможност Клаудиу Кешеру отправи удар, но вратарят Душан Перниш парира удара.

Това бе най-интересната голова възможност преди почивката. Гостите застрашиха Ренан само веднъж - при акция на Борислав Цонев.

След антракта натискът на домакините стана по-силен. Старозагорци само се бранеха. Марселиньо и компания отново много чисти ситуации за гол, но отправиха повече удари.

Марселиньо, Вандерсон, Кампаняро и Шверчок не сполучиха от добри позиции. Така Лукоки получи шанс в 81-ата и успя да го оползотвори. Двубоят няма да се запомни с нищо друго.

Същото се отнася за срещата "Славия" - "Локомотив" (Пловдив) 1:1, която пък ще се запомни с ранния гол на гостите - в 18-ата секунда, и със сбиването след края на срещата, продължило и в тунела. Червен картон получи Димитър Везалов от "белите".

"Ботев" (Враца) пък ознаменува завръщането на стадиона в града си (досега домакинстваше в Монтана) с победа с 1:0 срещу "Дунав" (Русе). Имаше 8000 зрители на стадион "Христо Ботев", който вече има осветление.