Собственикът на "Лудогорец" Кирил Домусчиев обяви, че е готов да си плати за ремонтни подобрения на стадион "Васил Левски", за да може тимът му да домакинства в София в групата си от Шампионската лига. Все още не е напълно сигурно дали УЕФА ще даде зелена светлина на арената в Борисовата градина, тъй като е доста остаряла. Все пак се очаква в Нион да допуснат "Васил Левски" - с определени условия и рестрикции.

"Ако УЕФА ни разреши, ще играем в София. Ако не - в Румъния, в Македония, обяви Домусчиев пред журналисти след невероятния триумф на "Лудогорец" срещу "Стяуа". - Дано останем тук, защото стадионът ще е пълен. Нашата публика ни вдигаше и миналата година, заради тези хора играха и момчетата. С колегите ще се справим, ще трябва да направим някакви подобрения на стадиона, няма как да чакаме държавата. Ще се опитаме с наши средства да го постигнем, ще направим някакво дарение за стадиона, за да играем тук."

Той заяви следното по адрес на феновете на ЦСКА, които бяха в агитката на "Стяуа" и викаха за румънците: "За мен това са бедни души, загубени, които викаха срещу нас. Само мога да ги съжалявам, макар че всеки има право на избор." 

"Мисля, че не го оцених Дерменджиев през тези 3-4 години. Той не е идеалният помощник, а идеалният треньор на отбора. Взима едно тежко наследство, тимът не е подготвен добре физически, но аз смятам, че той ще вдигне много възможностите ни. Работи с огромно доверие, при мен малък рейтинг няма. Направете запитване до всички българи и дано се паднат тези отбори, които нашите фенове искат. И "Барса", и "Реал" да ни се паднат, ние ще играем футбол срещу тях", допълни бизнесменът.

"Ние не го правим за пари, макар че билетите ще са по-скъпи, защото имаме огромни разходи по Шампионската лига. Но за деца, за социално слаби, ще пуснем специални цени", завърши Домусчиев.

 

 

"Много драматичен момент, видяхте как се разви мачът. Тотално надиграхме "Стяуа" и в крайна сметка зарадвахме тези хора, които дойдоха истински да ни подкрепят, а не за другите, обяви треньорът Георги Дерменджиев. 

Изобщо не е ставало въпрос Моци да пази, но когато сме имали тренировки, той е заставал на вратата. Попитах го дали ще може да пази, той каза: "Няма проблеми". Ние сме имали моменти, когато нашега е оставал на вратата и са му били дузпи. Аз целях с първата дузпа да тръгнем добре и затова Моци я би. Вярно е, че втората я пропуснахме, но важен е крайният резултат. В течение на мача взех решението да пусна Вандерсон, а не Анисе и реших, че той ще помогне. При един свършен факт може много да се говори, но аз ви казвам чистосърдечно, че предпочетох него според противника", разкри треньорът.

"Ние никога няма да се предадем срещу който и да се паднем. Ще играем докрай. Важното е да напълним стадиона и ще ни подкрепят всички българи, както беше днес", завърши Дерменджиев.

Марселиньо направи силен мач срещу "Стяуа", но и много пропуски

 

 

 

Вратарят Владислав Стоянов бе сред най-щастливите след мача, независимо от червения картон. Всъщност проявата на стража може би спаси шансовете на "Лудогорец", тъй като той предотврати сигурен гол.

"Беше ни мечта на всички. Радваме се, че я постигнахме. Може би още не можем да осъзнаем какво сме направили. Нямах колебания при червения картон. Единственото, което можех да направя, е да го фаулирам. Сега станахме доста вратари. Бях уверен, че ще спечелим. Понякога е по-добре полеви играч да застане на вратата. Може би това твърде много успокои "Стяуа", рече националния страж.

А все пак неуспоримият герой на нощта е Козмин Моци, който пак да припомним е... румънец. 

"Аз съм много щастлив, много се радвам. Играхме добре и трябваше да бием още в редовното време. Искаме да играем добре в групите. Труден мач стана, но се вижда, че ние сме добър отбор и ако играем като днес, ще имаме успехи и занапред. За първи път играх като вратар, сподели защитникът.

Да, исках да пазя, на момента се разбрахме с треньора, че и двамата го искаме. но все пак моето желание е да си продължа като преди. Искам пак да съм си защитник, а не вратар повече."

"След първия мач в Букурещ имаше много хора, които говореха по мой адрес, но аз предпочитам да им отговоря на терена. Благодаря на феновете, че ми скандираха името. Който и да се падне в групите, все тая", завърши Моци.