Тридесет и пет годишният японски чиновник Акихико Кондо не успя да намери дамата на своето сърце сред хората и се ожени за виртуална звезда, предаде Франс прес.

Сватбата се състояла миналия месец. За нея младоженецът похарчил 2 милиона йени (над 15 000 евро). Церемонията била организирана от фирма, специализирана в традиционни сватби. На тържеството присъствали петдесетина гости. Нито един роднина, в това число и майката на младоженеца, не уважили събитието. Сватбата няма никаква юридическа валидност.

Щастливата булка е виртуалната певица Хацуне Мику. Тя е с огромни очи и сини дълги коси. Прочута е с концертите си, на които пее под формата на анимационен персонаж.

На сватбата Хацуне присъствала във вид на плюшена играчка, висока няколко десетки сантиметра. Преди сватбата двойката - тоест Кондо, носещ плющената Хацуне - дори "отишла" в бижутерски магазин, за да избере пръстен на "булката".

След сватбата в дома на Кондо плюшената младоженка споделяла брачното ложе. Иначе в останалата част на къщата се "разхождала" холограма на Хацуне на стойност 2500 евро. Всеки ден тя поздравявала младоженеца, когато той ставал от леглото или се връщал от работа. Двамата водели и кратки разговори за времето. Холограмната булка успявала да "взаимодейства" и с част от домакинските електроуреди у дома.

Компанията Гейтбокс, предоставила холограмната версия на булката, е връчила на Кондо и сертификат, удостоверяващ, че "човешко същество се е свързало в друго измерение с виртуален персонаж". Фирмата твърди, че Кондо не е единствен и че досега тя е раздала 3700 подобни документа.

Кондо споделя, че като е бил юноша, момичетата са му се подигравали, защото бил прекалено свит. После негова колежка го подложила на морален тормоз и той изпаднал в депресия и се зарекъл да не се жени никога. Накрая обаче се влюбил във виртуалната звезда Мику и решил да се ожени за нея. 

Кондо споделя, че е искал да разчупи архетипа, според който бракът е между мъж и жена, които създават дете. Според Кондо това не е залог за щастие, пише БТА. 

"Смятам, че трябва да зачитаме всяка форма на любов и на щастие", допълва той.