Германското издание на „Плейбой“ застава зад интервюто си с Енио Мориконе, в което той нарича Куентин Тарантино „кретен“, а филмите му „боклук“. Разговорът с композитора ще излезе в декемврийския брой на списанието, но е взето в края на юни, пишат от редакцията на списанието.

През уикенда 90-годишният Мориконе отрече да е давал подобно интервю и нарече публикацията „пълен фалшификат“. Той твърди, че изказванията му са изфабрикувании има намерение да съди списанието. Но от „Hubert Burda Media“, международната компания, която издава немското списание, са категорични, че имат интервюто.

„Изненадани сме, че композиторът Енио Мориконе отрича да е давал интервю за „Плейбой“ - Германия – се казва в изявлението на компанията, публикувано на 12 ноември. – Разговорът се състоя на 30 юни 2018 година, в имота му в Рим. Интервюто за организаторите на концерти Semmel Concerts, чийто представител също присъства, бе уговорено с „Плейбой“- Германия. Не разбираме как публикуваните части от интервюто не са сметнати за точни.“

Интервюто е проведено от музикалния журналист Марсел Андърс, пред когото Мориконе изразява негативните си коментари за Тарантино, за Филмовата академия и САЩ. Немското заглавие е разговорно, а преводът му би звучал така:

„Куентин Тарантино може да ме целуне отзад.“

Ето и един от цитатите:

„Този човек е кретен. Той просто краде по малко от другите и съставя нещо. Няма нищо оригинално в това. Не е и режисьор също. Не може да се сравни с големите на Холивуд като Джон Хюстън, Алфред Хичкок или Били Уайлдър. Те бяха чудесни. Тарантино просто претопля стара манджа.“

Но в неделя Мориконе се отрече от тези думи и дори каза, че никога не е давал интервю за „Плейбой“-Германия. В официално изявление той каза, че никога не би говорил лошо против Тарантино, чийто филм му е донесъл „най-голямото признание в кариерата ми“  – награда „Оскар“. Енио Мориконе създаде музиката на „Омразната осморка“.

Джорджио Асума, адвокат на композитора, съобщи, че предстои да говори с клиента си във вторник и към момента няма допълнителни коментари към изявлението на композитора от неделя.

Мориконе се появи на събитие в понеделник, 12 ноември, в Рим, но не коментира разразилия се скандал и место това говори за съвместната си работа със Серджо Леоне и Елио Петри, пише „Варайъти“.

Публикуваните откъси от интервюто с Мориконе бяха за кратко недостъпни на страницата на германския „Плейбой“ в понеделник. Днес публикацията отново е налична, а анонсът гласи, че цялото интервю ще може да се прочете в декемврийския брой. Името на Мориконе стои и на корицата, наред с другите интервюирани в броя личности Зоуи Кравиц и тенисиста Александър Зверев.

"Площад Славейков"