Националният отбор по футбол ще бъде без двама основни футболисти в заключителните мачове от Лигата на нациите - заради контузии отпадат вратарят Пламен Илиев и нападателят Кирил Десподов, съобщи БФС.

Те са освободени от лагера на тима в "Бояна". На мястото на Илиев, който получи травма в последния мач (0:1 срещу Норвегия в Осло), снощи бе повикан стражът на "Черно море" Благой Макенджиев. Той се присъединява към Георги Петков и призования за първи път Димитър Евтимов.

Селекционерът Петър Хубчев ще избира измежду тримата за заместник на титуляря Илиев.

Пламен Илиев

И ако това се очакваше, контузията на Десподов е лоша изненада. Острието направи силен мач и вкара ефектен гол в последния двубой на ЦСКА-София - 3:0 срещу "Витоша" (Бистрица).

България гостува на Кипър в петък, 16 ноември от 21:45 часа. На 19-и селекцията ни приема Словения, отново от 21:45 ч. Билетите вече са в продажба - по 30 лв. за сектор "А", 20 лв. за "В", по 10 лв. за "Б" и "Г".

"Лъвовете" гонят първото място в група 3 на дивизия С. Само то ще прати отбора на елиминации за спечелване на дивизията и участие на Евро 2020. България е на второ място, като отстъпва само по голова разлика на Норвегия. "Викингите" гостуват на Словения и Кипър на същите дати.