Премиерът Бойко Борисов и главният прокурор Сотир Цацаров ще гостуват другата седмица в "Шоуто на Слави".

Поканата за интервю пред Слави Трифонов е била отправена официално в сряда и е потвърдена от кабинета на премиера веднага, коментираха от Министерския съвет пред Клуб Z. От екипа на Цацаров също са потвърдили участие. 

В последното си предаване във вторник вечер шоуменът Слави Трифонов отправи по време на ефир покани за участие освен към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, и към шефа на парламента Цвета Караянчева, президента Румен Радев, главния прокурор Сотир Цацаров и националния омбудсман Мая Манолова.

Пред Клуб Z от президентската администрация посочиха, че държавният глава е отклонил поканата.

Председателят на парламента и омбудсманът се присъединяват към премиера и главния прокурор и също ще гостуват в шоуто. От екипа на Караянчева уточниха, че денят на гостуването й тепърва ще бъде уточнен, тъй като в понеделник тя заминава в чужбина. 

От шоуто призоваха зрителите да изпращат въпросите си към Борисов, Радев, Цацаров, Караянчева и Манолова на адрес: pitai.slavishow.com

От думите на водещия стана известно, че повод за поканите са ескалиращите протести.

"Гледам, че нещата в държавата са доста интересни, различни, специални, непредвидими. Някак си много хора изведнъж започнаха да търсят и правата си, и достойнството си. Което, разбира се, е много хубаво. Защото според мен това е единственият начин да бъдем общество и общност, а не електорат и тълпа", обяви от ефир Трифонов.

 

"Уважаеми зрители, аз не знам дали те ще дойдат. Надявам се всички да дойдат. Аз съм телевизионен водещ, каня ги в телевизионно шоу, искам да ги питам, вие да ги питате. Защо пък да не дойдат. Но и вие ще имате право да питате, и аз ще имам право да питам, защото сме техни работодатели", допълни водещият.

Самият Трифонов все по-често изразява политически позиции в ефир, като се е стигало и до спиране на предавания от страна на бТВ. Социологическите агенции дори мерят рейтинга на шоумена, а някои от тях му отреждат и място в бъдещ парламент, въпреки че Трифонов на практика не е основал партия. Известно е, че в миналото отношенията между него и Борисов бяха доста обтегнати.