Продължаващият протест срещу високите цени на горивата и днес блокира основни пътища. Към него се добавиха и протести със социални искания като "съд и затвор за виновните затова, че България е най-бедната страна в Европейския съюз".

От над два часа е блокирано движението по автомагистрала "Люлин" при пътен възел "Даскалово", съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Перник. Обходният маршрут е през Мало Бучино. От ОДМВР-Перник уточниха, че протестът протича нормално, мирно и тихо, без ескалация на напрежението.

Запушен е входът от София през Владая - към Перник и Югозападна България, от Кулата по магистрала "Струма". Блокирано е и транзитното трасе на магистрала "Люлин".

Очаква се блокадата да бъде вдигната около 22 часа.

Протестиращите днес отново се качиха пеша към пътното съоръжение, съобщава Дарик радио. Група от протестиращите се е насочила към село Голямо Бучино, като и там движението беше блокирано.

Днес областният управител, кметовете на шестте общини в Област Перник, включително Областната дирекция на МВР и местното поделение на ДАНС, излязоха с обединена позиция, призовавайки да не се правят незаконни и нерегламентирани по Закона за протестите граждански недоволства.

Стотици хора се събраха и във Варна на протест. Тази вечер шествието в Стара Загора бе пешеходно и преминава през няколко улици в града. Десетки поискаха оставка на правителството, съд и затвор за виновните затова, че България е най-бедната страна в Европейския съюз, съобщава бТВ.

В Габрово пред общината недоволни от ниския стандарт на живот настояха за работещи управляващи.

Протестиращи в Шумен за кратко блокираха централен булевард. Поискаха по-висок стандарт на живот и призоваха политиците за бързи и адекватни действия.