Ad Config - Website header

 

Article_top

В едночасово интервю по bTV тази сутрин премиерът Бойко Борисов обяви, че няма да подава оставка заради протестите, че вицепремиерът Валери Симеонов ще запази поста си, че президентът Румен Радев търси конфронтация с него и ГЕРБ - макар самият Борисов да не го е нападнал нито веднъж.

Интервюто, дадено в кабинета на Борисов в Министерския съвет, бе придружено с припомняне на успехите на Борисовото правителство и тежкото наследство от последното такова на БСП. Рафтовете на премиерския кабинет се оказаха пълни единствено със снимки от негови срещи и посещения, най-прясната от които от Обединените арабски емирства, както сподели самият Борисов. В кадър често попадаше и бюст на Васил Левски.

За протестите на майките на деца с увреждания и оставка на Валери Симеонов

Водещият на сутрешния блок на bTV Антон Хекимян започна интервюто с въпроса за протестите на майките на деца с увреждания, които вече повече от месец настояват вицепремиерът Валери Симеонов да подаде оставка заради репликата си към тях, че са "едни кресливи жени" с "уж болни деца".

В отговор Борисов припомни колко много е направил кабинетът, за да реши проблемите на майките на деца с увреждания, за отпуснатите 150 милиона лева в проектобюджета за догодина, за законите за личната помощ и за хората с увреждания. И сега "едно непремерено и обидно изказване ги върна на улицата".

"Мъчно ми е и ме е яд, защото наистина положихме огромни усилия. Извиних се от името на Валери Симеонов. Надявам се, че го е осъзнал, че с това "уж болни деца" - то е видно, че са болни... Имахме коалиционен съвет и всички преценихме, че трябва да се извини. Той не искаше да го направи публично",  обясни Борисов

Запитан дали смята, че е искрен с извинението си, премиерът заяви: "Според мен е искрен, защото и той има човек с увреждания и знам колко трудно и тежко го понася."

Борисов заяви, че оставката на Валери Симеонов не се обсъжда от правителството. "Оставката на Валери Симеонов стои на дневен ред при Патриотичния фронт, т.нар. "Обединени патриоти", каза той.

На въпрос ще има ли още рокади в правителството, той отговори:
 
"Ще има, разбира се, просто сега не е моментът да правя такива (рокади - б.р.). Валери Симеонов не е само вицепремиер, а председател на партия в коалиционния съвет, на НФСБ. Ако беше само вицепремиер, аз щях да бъда неостъпчив. Това е работа на "Обединени патриоти".

 

Относно протестите срещу цените на горивата, прераснали в искания за оставки на правителството, Борисов заяви, че в момента с 20 стотинки са паднали цените на горивата и ще продължат да падат, защото цената на петрола пада. По думите му държавата в лицето на правителството няма повече възможности да поевтини горивата, защото означава да намали акциза.

"...А при толкова социални плащания няма как да стане. Редно е да помолим Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) в това отношение да им разреши на компаниите всеки ден да си публикуват как си формират цените, за да може всеки един да го провери."

На въпрос, че ниските доходи са изкарали хора на улиците и дали те не са големият проблем, Борисов отново изброи колко много пари се раздават с бюджет 2019 - за учители, за бюджетни заплати, за хора с увреждания и т.н.

Помолен да коментира изявление на лидера на БСП Корнелия Нинова по тази тема, той запита риторично: 

"Във всяка една сфера се повишават доходите! А коя партия върза електромерите на хората за "Мариците", ами 3 милиарда за Белене, а в кой мандат падна КТБ и струваше 3.7 милиарда, айде тия седем милиарда да ги разпределим на хората! Доходите непрекъснато се увеличават и ще се увеличават. Аз разбирам те да дават рецепта как ще се увеличат!", каза Борисов, който призова БСП да не се крие зад Орешарски, а да си припомнят какво са направили. 

Той отхвърли категорично идеята, че може да има нов кабинет с нова конфигурация в парламента, като заяви, че ако се стигне дотам, ще се мине през избори.

Относно социологически прогнози, че разликата между ГЕРБ и БСП се топи, той заяви, че въпреки "яростните атаки всеки ден отвсякъде и за две години те не могат да ни стигнат, а в Гърция опозицията води с 11% пред управляващите". И добави по повод протестите:

"...Разбира се, че има платени, че има партийни намеси... Е, те се виждат. И това е нормално - опозицията да подкрепя протестите, защото те във всички случаи подлагат управлението на изпитание. Но именно с подобни изпитания БСП за две години не може да достигне това, за което претендира, че иска да управлява."

Президентът, Атанас Семов и медиите

По темата за предложения  и избран за конституционен съдия Атанас Семов и коментарите на президента Борисов припомни, че по време на втория му кабинет е бил предложен за "европейски адвокат".

"Г-н Семов моето правителство го предложи за европейски адвокат, само че Европа го върна тогава. Не знам по каква причина... Знам, ама не искам да коментирам."

В началото на ноември 2015 г. тогавашният правосъден министър Христо Иванов инициира оттеглянето на бългаската кандидатура за генерален адвокат в Съда на Европейския съюз в Люксембург на доц. Атанас Семов. След изслушване на 30 октомври органът на ЕС, който дава становище по годността на кандидатите за съдии и генерален адвокат в Европейския съд, е дал отрицателно становище по кандидатурата на доц. Семов поради липсата на достатъчен професионален опит на високо ниво.

Както българското законодателство изисква минимум 12 години стаж за заемане на най-висша съдебна длъжност – съдия във Върховен съд, така и критериите на избора на генерален адвокат изискват поне 12 години юридчески стаж или да е юрист с призната компетентност.

И така се стигна до изявлението на президента, свързано с четвъртата власт, при което Борисов влезе в дискусия с Хекимян.

"Президентът нападна медиите, даде ви оценка, атрофирали медии. Вие (bTV - б.р.) не цитирате в. "Сега" или сутринта не пуснахте карикатурата му... Ти не спориш с мен, спориш с президента, той ви даде оценка. Това въпрос към мен ли е, имам вестник, телевизия, медия ли имам? Вие трябва да излезете и да отговорите кой ви пречи. Трябва да излезете и да кажете: "Борисов ми пречи!" Оценката на президента не е към нас, тя е към медиите, съберете се, имате си представителни органи. Не ни вкарвайте нас да се обясняваме за медиите, това са си ваши проблеми."

Така Борисов прехвърли темата към полето на журналистите и че едва ли не те са си виновни за състоянието на медийната среда в България, която непрекъснато се срива в класациите за свобода на словото.

"Темата медии и това, което каза президентът... Според мен вашите асоциации трябва да се съберат и видят откъде и защо е останал президентът с това впечатление. Партията държава е неговата партия, която го издигна за президент. ГЕРБ е от 10 години във властта, каква партия държава, след като два пъти отивам и казвам - заповядайте, демокрацията ми е най-мила, елате да управлявате."

Борисов обясни, че България остава най-бедна в ЕС, "защото сме тръгнали от под водата".

Той заяви, че няма да спори с президента, но не може, "когато говориш за партия държава, да не споменеш БСП или че за 50 години управление на БСП да не би да сме били по-богати". Освен това подчерта, че досега не си е позволил нито една квалификация към президента Радев.

Вметна, че повишението на депутатската заплата с 90 лева поради повишението на средната заплата в обществения сектор, на чиято база се изчисляват и възнагражденията на народните представители, не подминава и президента, чиято заплата става 11 000 лева.

"...а на президента става 11 000 лева, с 4000 повече от моята. Бедността не е грях, когато вземаш 11 хиляди лева."

 

Въпросите не подминаха и акциите на прокуратурата, и арестите на известни бизнесмени, за което Борисов заяви, че "няма акция "Олигарх". Запитан защо по време на българското председателство на Съвета на ЕС гостите са били настанявани в хотел на фамилията Арабаджиеви, които са сред обвиняемите, Борисов заяви: "Ми тези хотели само имаме, всичко беше препълнено, имаме 3-4 големи хотела."

В действителност фирма ВГ АД бе определена за изпълнител на обществената поръчката с предмет "Хотелско настаняване за ръководителите на делегации и техните придружители при провеждане на българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г.". Поръчката бе обявена от Министерството на европейското председателство, ръководено от Лиляна Павлова, което продължи да работи и след края на юни т.г. - до края на 2018 г. Дружеството, спечелило търга, е собственост на Вълчо и Маринела Арабаджиеви.

Самите Арабаджиеви, както и семейство Николай и Евгения Баневи, така и не са върнати в България. Ще ги намерят, ще ги намерят, каза Борисов в отговор на коментар на водещия, който припомни този факт.

Относно акцията с арестуваните над двайсетина по повод аферата с българско гражданство в Държавната агенция за българите в чужбина Борисов заяви, че отново "Обединени патриоти" ще предложат кандидатура за този пост. На въпрос, че има твърдения, че ВМРО, чийто човек е бившият шеф на ДАБЧ Петър Харалампиев, се финансират от корупционните схеми, премиерът отговори:

"Ако е така, вицепремиерът по сигурността Каракачанов, знаейки за операцията, щеше да се опита да я потули, само че не я потули и 23-ма са в ареста."

Относно факта, че България няма да подкрепи Пакта за миграция на ООН, премиерът заяви, че е направено, "защото в тази обстановка знаем какво ще се говори". България е единствената държава, която успя да се справи с миграционния поток, благодарение на нейните служби, граничари и двустранното ни споразумение с Турция, каза Бойко Борисов.

 

В едночасово интервю по bTV тази сутрин премиерът Бойко Борисов обяви, че няма да подава оставка заради протестите, че вицепремиерът Валери Симеонов ще запази поста си, че президентът Румен Радев търси конфронтация с него и ГЕРБ - макар самият Борисов да не го е нападнал нито веднъж.

Интервюто, дадено в кабинета на Борисов в Министерския съвет, бе придружено с припомняне на успехите на Борисовото правителство и тежкото наследство от последното такова на БСП. Рафтовете на премиерския кабинет се оказаха пълни единствено със снимки от негови срещи и посещения, най-прясната от които от Обединените арабски емирства, както сподели самият Борисов. В кадър често попадаше и бюст на Васил Левски.

За протестите на майките на деца с увреждания и оставка на Валери Симеонов

Водещият на сутрешния блок на bTV Антон Хекимян започна интервюто с въпроса за протестите на майките на деца с увреждания, които вече повече от месец настояват вицепремиерът Валери Симеонов да подаде оставка заради репликата си към тях, че са "едни кресливи жени" с "уж болни деца".

В отговор Борисов припомни колко много е направил кабинетът, за да реши проблемите на майките на деца с увреждания, за отпуснатите 150 милиона лева в проектобюджета за догодина, за законите за личната помощ и за хората с увреждания. И сега "едно непремерено и обидно изказване ги върна на улицата".

"Мъчно ми е и ме е яд, защото наистина положихме огромни усилия. Извиних се от името на Валери Симеонов. Надявам се, че го е осъзнал, че с това "уж болни деца" - то е видно, че са болни... Имахме коалиционен съвет и всички преценихме, че трябва да се извини. Той не искаше да го направи публично",  обясни Борисов

Запитан дали смята, че е искрен с извинението си, премиерът заяви: "Според мен е искрен, защото и той има човек с увреждания и знам колко трудно и тежко го понася."

Борисов заяви, че оставката на Валери Симеонов не се обсъжда от правителството. "Оставката на Валери Симеонов стои на дневен ред при Патриотичния фронт, т.нар. "Обединени патриоти", каза той.

На въпрос ще има ли още рокади в правителството, той отговори:
 
"Ще има, разбира се, просто сега не е моментът да правя такива (рокади - б.р.). Валери Симеонов не е само вицепремиер, а председател на партия в коалиционния съвет, на НФСБ. Ако беше само вицепремиер, аз щях да бъда неостъпчив. Това е работа на "Обединени патриоти".

 

Относно протестите срещу цените на горивата, прераснали в искания за оставки на правителството, Борисов заяви, че в момента с 20 стотинки са паднали цените на горивата и ще продължат да падат, защото цената на петрола пада. По думите му държавата в лицето на правителството няма повече възможности да поевтини горивата, защото означава да намали акциза.

"...А при толкова социални плащания няма как да стане. Редно е да помолим Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) в това отношение да им разреши на компаниите всеки ден да си публикуват как си формират цените, за да може всеки един да го провери."

На въпрос, че ниските доходи са изкарали хора на улиците и дали те не са големият проблем, Борисов отново изброи колко много пари се раздават с бюджет 2019 - за учители, за бюджетни заплати, за хора с увреждания и т.н.

Помолен да коментира изявление на лидера на БСП Корнелия Нинова по тази тема, той запита риторично: 

"Във всяка една сфера се повишават доходите! А коя партия върза електромерите на хората за "Мариците", ами 3 милиарда за Белене, а в кой мандат падна КТБ и струваше 3.7 милиарда, айде тия седем милиарда да ги разпределим на хората! Доходите непрекъснато се увеличават и ще се увеличават. Аз разбирам те да дават рецепта как ще се увеличат!", каза Борисов, който призова БСП да не се крие зад Орешарски, а да си припомнят какво са направили. 

Той отхвърли категорично идеята, че може да има нов кабинет с нова конфигурация в парламента, като заяви, че ако се стигне дотам, ще се мине през избори.

Относно социологически прогнози, че разликата между ГЕРБ и БСП се топи, той заяви, че въпреки "яростните атаки всеки ден отвсякъде и за две години те не могат да ни стигнат, а в Гърция опозицията води с 11% пред управляващите". И добави по повод протестите:

"...Разбира се, че има платени, че има партийни намеси... Е, те се виждат. И това е нормално - опозицията да подкрепя протестите, защото те във всички случаи подлагат управлението на изпитание. Но именно с подобни изпитания БСП за две години не може да достигне това, за което претендира, че иска да управлява."

Президентът, Атанас Семов и медиите

По темата за предложения  и избран за конституционен съдия Атанас Семов и коментарите на президента Борисов припомни, че по време на втория му кабинет е бил предложен за "европейски адвокат".

"Г-н Семов моето правителство го предложи за европейски адвокат, само че Европа го върна тогава. Не знам по каква причина... Знам, ама не искам да коментирам."

В началото на ноември 2015 г. тогавашният правосъден министър Христо Иванов инициира оттеглянето на бългаската кандидатура за генерален адвокат в Съда на Европейския съюз в Люксембург на доц. Атанас Семов. След изслушване на 30 октомври органът на ЕС, който дава становище по годността на кандидатите за съдии и генерален адвокат в Европейския съд, е дал отрицателно становище по кандидатурата на доц. Семов поради липсата на достатъчен професионален опит на високо ниво.

Както българското законодателство изисква минимум 12 години стаж за заемане на най-висша съдебна длъжност – съдия във Върховен съд, така и критериите на избора на генерален адвокат изискват поне 12 години юридчески стаж или да е юрист с призната компетентност.

И така се стигна до изявлението на президента, свързано с четвъртата власт, при което Борисов влезе в дискусия с Хекимян.

"Президентът нападна медиите, даде ви оценка, атрофирали медии. Вие (bTV - б.р.) не цитирате в. "Сега" или сутринта не пуснахте карикатурата му... Ти не спориш с мен, спориш с президента, той ви даде оценка. Това въпрос към мен ли е, имам вестник, телевизия, медия ли имам? Вие трябва да излезете и да отговорите кой ви пречи. Трябва да излезете и да кажете: "Борисов ми пречи!" Оценката на президента не е към нас, тя е към медиите, съберете се, имате си представителни органи. Не ни вкарвайте нас да се обясняваме за медиите, това са си ваши проблеми."

Така Борисов прехвърли темата към полето на журналистите и че едва ли не те са си виновни за състоянието на медийната среда в България, която непрекъснато се срива в класациите за свобода на словото.

"Темата медии и това, което каза президентът... Според мен вашите асоциации трябва да се съберат и видят откъде и защо е останал президентът с това впечатление. Партията държава е неговата партия, която го издигна за президент. ГЕРБ е от 10 години във властта, каква партия държава, след като два пъти отивам и казвам - заповядайте, демокрацията ми е най-мила, елате да управлявате."

Борисов обясни, че България остава най-бедна в ЕС, "защото сме тръгнали от под водата".

Той заяви, че няма да спори с президента, но не може, "когато говориш за партия държава, да не споменеш БСП или че за 50 години управление на БСП да не би да сме били по-богати". Освен това подчерта, че досега не си е позволил нито една квалификация към президента Радев.

Вметна, че повишението на депутатската заплата с 90 лева поради повишението на средната заплата в обществения сектор, на чиято база се изчисляват и възнагражденията на народните представители, не подминава и президента, чиято заплата става 11 000 лева.

"...а на президента става 11 000 лева, с 4000 повече от моята. Бедността не е грях, когато вземаш 11 хиляди лева."

 

Въпросите не подминаха и акциите на прокуратурата, и арестите на известни бизнесмени, за което Борисов заяви, че "няма акция "Олигарх". Запитан защо по време на българското председателство на Съвета на ЕС гостите са били настанявани в хотел на фамилията Арабаджиеви, които са сред обвиняемите, Борисов заяви: "Ми тези хотели само имаме, всичко беше препълнено, имаме 3-4 големи хотела."

В действителност фирма ВГ АД бе определена за изпълнител на обществената поръчката с предмет "Хотелско настаняване за ръководителите на делегации и техните придружители при провеждане на българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г.". Поръчката бе обявена от Министерството на европейското председателство, ръководено от Лиляна Павлова, което продължи да работи и след края на юни т.г. - до края на 2018 г. Дружеството, спечелило търга, е собственост на Вълчо и Маринела Арабаджиеви.

Самите Арабаджиеви, както и семейство Николай и Евгения Баневи, така и не са върнати в България. Ще ги намерят, ще ги намерят, каза Борисов в отговор на коментар на водещия, който припомни този факт.

Относно акцията с арестуваните над двайсетина по повод аферата с българско гражданство в Държавната агенция за българите в чужбина Борисов заяви, че отново "Обединени патриоти" ще предложат кандидатура за този пост. На въпрос, че има твърдения, че ВМРО, чийто човек е бившият шеф на ДАБЧ Петър Харалампиев, се финансират от корупционните схеми, премиерът отговори:

"Ако е така, вицепремиерът по сигурността Каракачанов, знаейки за операцията, щеше да се опита да я потули, само че не я потули и 23-ма са в ареста."

Относно факта, че България няма да подкрепи Пакта за миграция на ООН, премиерът заяви, че е направено, "защото в тази обстановка знаем какво ще се говори". България е единствената държава, която успя да се справи с миграционния поток, благодарение на нейните служби, граничари и двустранното ни споразумение с Турция, каза Бойко Борисов.

Коментари

Гледах интервюто

и нямам забележки към ББойко. Не съм му фен, но група хора получила двойно увеличение на заплатите за 1,5 година... и да реват че изнемогват!
Къде е "платена мрежа" за какво пак ще протестират?
Истината Боли's picture
Истината Боли
ИстинатаБоли

Само за една година

Само за една година населението на България е намаляло с 51 825 души, като вече е 7 050 034 души. Това показват данните на Националния статистически институт (НСИ) за демографските процеси в страната през 2017 г. Така през миналата година българите са намалявали със 142 души на ден. В свой анализ на демографските процеси в Европейския съюз Евростат обяви, че населението на България е намаляло с 416 хил. души за последните десет години. За същия период от време населението в ЕС се е увеличило с 11.5 милиона души.
764 общински и държавни училища са закрити през последните 10 години. Това се разбира от писмения отговор на бившия вицепремиер и министър на образованието Меглена Кунева до депутат, цитиран от БГНЕС
19 лечебни заведения са били закрити през годините на управлението на ГЕРБ, съобщи БГНЕС, позовавайки се на информация, получена от МЗ по закона за достъп до обществена информация.
Истината Боли's picture
Истината Боли
ИстинатаБоли

Според отчета на

Според отчета на Министерството на вътрешните работи от февруари 2018 г. 75% от най-масовите и мъчителни за българските граждани престъпления – кражбите, остават неразкрити. По данни на прокуратурата разкритите грабежи са едва 40%. Същото важи и за сухопътната ни граница. Единствената реакция на многобройните сигнали за некачественото изграждане на преградното съоръжение и последвалите срутвания бе засекретяването му и бързото приемане на закон, който да позволи ремонти по него да се правят „на тъмно“ и без обществени поръчки. Целта е само една – да се скрие как са изхарчени близо 250 млн. лв. и с какъв резултат.
Истината Боли's picture
Истината Боли
ИстинатаБоли

Цитат

През същите 10 години медиите станаха послушни и концентрирани в едни и същи ръце, защото получават, от една страна, европейски средства чрез рекламата на еврофондовете, а от друга – собственикът им добре се погажда с управляващите.

Малцината останали собственици на неудобни медии се преследват от цацаратурата на цацаратора, който “той си избра”.

Непримирими съдии също са мачкани, за да не си отварят устата и да не обясняват на населението, че правото е по-важно от закона, особено когато закони се пишат от крадци.
Доктор Борисов ни спаси от БСП, така ни спаси, че днес българите викат по улиците, че искат смяна на системата.
Те не могат да формулират правилно исканията си, защото образованието през последните 10 години беше сведено до “парите следват ученика”, а не “парите следват знанията”.
2,5 милиона пенсионери им се иска, но не могат да излязат по улиците, защото са болни, а здравната каса не им покрива почти нищо от лекарствата, които трябва всеки месец да си купуват.
Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

???????????????

относно хвалбите как гейберастията била вдигнала заплатите у нас. Ето справка от НОИ за средните осигурителни доходи :

1999 – 180,05 лв.
2009 – 554,78 лв.
2018 септември – 897,33 лв.

Тоест. Преди ГЕРБ заплатите нарастват 3,1 пъти. За същия период при тях – 1,6 пъти.
Два пъти по-малко.

А за скоковете на цените… Кражбите са нещо отделно, но в един канал тръгнали…
Изобщо – паника! Опитват се да възстановят статуквото и с това да върнат вълната… А цените не спират растежа си…

П.П. - вижте си пак интервюто му.. Как зад дясното му рамо наднича БЮСТА НА СТАЛИН от библиотеката..
Па пишете колкото си искате за УЖ демократа от Банкя..

Жалката картинка,наречена

Жалката картинка,наречена репортажи от протестите,все пак има и добри страни. Хората са най-вече млади и съвсем млади - като видят,че никой не им обръща внимание,т. е. нищо не се променя след обичайната в такава ситуация - протест,логорея,ще се махнат от тук и няма да се върнат.
Не знам дали усети колко ценно е изказването ѝ една от говорителките на "новата" телевизия, когато с учудена физиономия обяви,че имало много ученици на протестите.
И,да,най-често не формулират добре искания,но това не е само по причина на опростачването на образованието - примери от "учебници" има в изобилие,но и най-вече от основното. НЕ МОЖЕ ДА СЕ ВОЮВА НА ВСИЧКИ ФРОНТОВЕ ЕДНОВРЕМЕННО и същевременно да се справя всеки един от редовите = нормалните хора с ежедневието. Проблемите са буквално на всяка крачка и от всякакво естество.
Да,така работеше ЦоЦиализЪмът,но тогава не можеше да се напуска територията. И работата на нормалните хора прикриваше тази трагикомедия,която гледаме и обсъждаме днес.
Оправете съдебната система,а тя ще оправи останалите. Никога! Кой ще изпълнява промените при истинска реформа? Колко нормални=истински и юридически грамотни назначения има и там?
Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

Борисов - зъл човек!

Нормално е Борисов да иска да управлява, така както и петелът иска да бъде единственият в кокошарника, тоест това е природна константа. Само, че когато петелът намери зрънца в боклука, вика кокошките да си клъвнат, а не ги изкълвава. Ако човек слуша интервюто на Борисов, остава с впечатление, че е много грижовен баща. Не малка част от масовия народ вижда сладкодумеца Борисов по този начин и дори го съжалява, и че въпреки заобиколения от завиждащи и мразещи го завистници, Борисов е направил много за развитието на държавата. Народът вече чете все по-малко, не знае реалната дейност на правителството.

.
Дали поради личен недостиг на интелектуален ресурс, или поради засилено платено русоугодничество, което го мотивира да изпълни завета на славянофила и шовинист Ив. Аксаков: колкото българите са по-добре, толкова това е по-зле за Русия, или по друга причина, но при него България боледува умиращо.Не е необходимо да повтарям данните от коментарите на г-н Истината боли и на г-н Мартинов, за да се покаже, че наистина България е много силно болаедуваща държава. Всеки Божи ден миналата година 142 Борисови деца се отказват от него! По статистическите данни и тези на НОЙ проличава, че Борисов не бележи успехи. Никой, не само Борисов не може да спре емигрирането на българите, но работата е там, че той не прави нищо, поне, за да я ограничи. Народът не иска да живее, казано най-общо, в неуредена държава, изучаващ руския прочит на българската история и заминава. При Борисов се засили руската грабителска користна намеса във вътрешвите ни дела, както и турската по линията на ислямизацията.

Византийската империя до загиването си е била твърдо смъртоносен враг на българите. Същото е и с Османската и сегашната Турска империя.Турция продължава да мечтае отново да притежава земята.ни. За съжаление след Освобождението ни Руската империя става и е враг номер 1 на България. Това не е изблик на русофобия, на някаква омраза към Русия Ако има омраза, тя единствено е насочена към руското политическо ръководство, но не и към руския народ! Данните показват, че Русия е реалния ни враг! . Едно от най-големите злини на Русия е, че ни държи насила в своята сфера на влияние и спъва просперитета ни, изнудва ни, че тя ни е подарила свободата, което е една от най-циничните версии в човешката история, ограбва ни перманентно с неизгодни договори, или с измислени нейни заслуги, както става при току ща роденото Княжество България – Русия измисля Окупационния фонд, българите само подписват и Русия отмъква 32 тона българско злато. Това продължава и днес.

Българите докато не започнат да изучават собствената история, за да осъзнаят що е то Русия, и не я изгонят или поне не намалят осезаемо намесата на руската имперска пиявица във вътрешните ни работи, РБ няма да се превърне в просперираща държава. Това не може да се случи с Премиер с име Бойко Борисов!

Относно личността на Борисов. Ние, гоцеделчевци, считаме, че освен всичко за което Борисов е отговорен за упадъка на държавата ни, ТОЙ Е МНОГО ЗЪЛ ЧОВЕК, след като иска да управлява, за да а твори смъртоносно българомразие!

Най

Следвайте ни

 
 

Още по темата

Още от категорията

Анкета

Кой трябва да поеме "Левски"?