Хърватия и Испания изиграха луд мач в група 4 на дивизия А в Лигата на нациите, демонстрирайки защо са сред най-силните в света. "Ватрените" спечелиха с 3:2 и така постигнаха първата си победа в турнира. Тя може да се окаже и ключова за крайното класиране.

Ако трябва да сме точни, на стадион "Максимир" в Загреб се разигра не точно цял "луд" мач, а "лудо" второ полувреме, в което паднаха и петте гола.

Преди почивката ще се запомни удар в гредата на Иван Перишич след пробив отляво.

В 54-ата минута крилото на "Интер" асистира на Андрей Крамарич, който отблизо матира Давид де Хеа - 1:0. Иберийците отвърнаха моментално - още от центъра Дани Себайос изравни. "Ла Роха" натисна и е почти чудо, че не стигна до пълен обрат. Иско нацели напречната греда, а гостите имаха и други ситуации.

Така гол падна в тяхната врата. След майсторска комбинация Лука Модрич центрира отлично на далечната греда, където изгряващата звезда на "Байер" (Леверкузен) Тин Йедвай с глава върна аванса на домакините. Това стана в 69-ата.

Малко след това Хърватия пропусна да реши всичко. Анте Ребич бе изведен сам срещу Де Хеа, но стражът докосна топката при удара му и предотврати сигурен гол.

А Испания продължи с натиска и той отново даде резултат. В 77-ата Върсалко два пъти игра с ръка при центрирания на испанците и съдията отсъди дузпа. Серхио Рамос хладнокръвно изравни за втори път и тимът му тръгна да печели мача.

Гол можеше да падне и в двете врати. В последните секунди и добавеното време обаче хърватите имаха своя финален щурм и след две разбърквания шансът им се усмихна. Йедвей направи точна добавка след избиване на Де Хеа - 3:2. "Ватрените" се реабилитираха за поражението си с 0:6 по-рано през есента.

На 18 ноември Англия приема Хърватия в последния мач от групата. Испания води с 6 точки и голова разлика 12:7, Англия има 4 т. и 4:4, а активът на Хърватия е 4 т. и 3:8.

"Ла Роха" печели при равенство на "Уембли", а победа за който и от двата тима ще означава №1 в триото и място в елиминациите за крайния успех в дивизията и квота за Евро 2020.

В мач от група 2 Белгия срази Исландия с 2:0 у дома с голове на Миши Батшуай в 65-ата и 81-ата мин. "Червените дяволи" са с пълен актив от 9 точки, следвани от Швейцария - 6 т., и Исландия - 0 т.

България излиза срещу Кипър в петък от 21:45 наше време.