След дълго отлагане, ослушване, изчакване и офлянкване, Анджелина Джоли и Брад Пит най-сетне се ожениха. Двойката встъпи в брак във Франция в събота, 23 август, съобщи прессекретарят на младоженците, цитиран от световните медии. Актьорите бяха обявили годежа си още през април 2012 г.

Бракосъчетанието се е състояло в малка църква в частен имот (не се казва чий, но е твърде вероятно да е на близкия приятел на Брад Джордж Клуни). Присъствали са неширок кръг от членове на семейството и приятели. Пит и Джоли обаче получили свидетелство за брак от калифорнийски съдия, който лично провел церемонията във Франция.

В тържеството дейно участие взели и многото деца на кинозвездите. Джоли вървяла към олтара в компанията на големите им синове Мадокс и Пакс, Захара и Вивиан с ентусиазъм хвърляли цветни листчета във всички посоки, а Шайло и Нокс носели възглавничката с пръстените. Все още не се знае дали на сватбата са играли пейнтбол с мама и тати, както Анджи беше обещала.

Припомняме, че за Анджелина това е трети брак - преди тя бе женена кратко за англичанина Джони Лий Милър, а после и за Били Боб Торнтън. При Брад оформени отношения имаше само с Дженифър Анистън, с която се разведе през 2005 г. след 5-годишно законно съжителство. По "неофициални данни" именно топлите отношения между Пит и Джоли, зародили се по време на снимките на "Мистър и мисис Смит", станаха причина за радялата с Дженифър.