Сега сериозно: 

Напълно съм отдаден на идеята за единно явяване на демократичната опозиция дясно-център заедно на избори. Дори смятам - и това не е тайна - че бъдещето ни е в обща формация, а не в коалиции.

Имам много приятели в СДС. Има и много хора в СДС, които - без да са ми приятели - не могат да отрекат, че съм посветил сериозни усилия за успеха им на местни избори, в трудни моменти, без да искам нещо насреща. На всичкото отгоре, в цялата страна, и особено в средните и малки градове, всеки втори срещнат ме пита "Как е Седесето?", без дори да си дава сметка, че не само не съм бил лидер, но дори не съм членувал в тази партия.

Та, към всички приятели и съмишленици: Посланието "Искаме СДС и ДСБ да са заедно, ама ДСБ да разтури Демократична България" е глупаво, опасно и разделящо. То е повторение на грешки от миналото (каквито сигурно и аз съм правил), с много опасни последици в бъдеще. "Демократична България" е коалиция, която отговаря на очакванията на много български граждани. Нейното създаване има само един съществен недостатък - че е закъсняло. Електоратът на ДБ е в голяма степен единен, трудно делим. Бъдещето - вярвам - е в консолидация, а не разпад.

Знам, и сред нас има гласове, които само чакат повод, за да посочат с пръст, че "СДС не става". Те също са глупави и опасни, и те повтарят стари грешки. Разлики винаги ще намерим. Но стотиците хиляди в цялата страна, които питат кога "Седесето" ще "свали тея мутри" - те не търсят разликите. Те не се интересуват и от "Енепето". Искат свободна и силна България в свободна и силна Европа. И само обединени демократи могат да гарантират този път. 

И все не успяваме...

Коментарът е от профила на Радан Кънев във Фейсбук. Заглавието е на редакцията