Ad Config - Website header

 

Article_top

Вицепремиерът Валери Симеонов подаде изненадващо оставка тази вечер малко след 19 ч.

Около 19,20 часа информацията бе потвърдена пред наш репортер и от "Обединени патриоти", а малко по-късно и от предствител на правителството. В 20 часа Симеонов даде кратък брифинг, а буквално минути след края му премиерът Бойко Борисов прие оставката.

В специалното си изявление пред журналистите в Министерския съвет Симеонов заяви:

"Благодаря за вниманието от ваша страна. Повиках ви, за да обявя пред вас моето лично решение да подам оставка в качеството си на вицепремиер на Република България в коалиционното управление на ГЕРБ и "Обединени патриоти". Причините са в продължаващата медийна кампания, особено от последните два дена, в която кампания като продължение на кампанията, която беше проведена спрямо мен по повод изявлението ми за протести пред Министерския съвет, но продължението на тази кампания вече поставя акцент не върху моята личност в качеството ми на поста, който заемам, а и върху народни представители от НФСБ.  Пак по същия начин – с частично публикуване на изказването, ваденето от контекста и вменяването на вина на мои съпартийци.

Вече ясно си давам сметка, че става въпрос за медийна кампания, от която се възползват съответно и определени политически сили. Наясно съм също така, че тази медийна кампания удря върху рейтинга и авторитета на правителството и се превръща в една пречка за нормалното функциониране на сегашното управление. Това аз не мога да си го позволя.

Повтарям - не става въпрос само за моята личност, не става въпрос и за партията, на която аз съм ръководител, но става въпрос за управлението на България. Управление, което определям, не само аз, но и моите партньори, като изключително успешно, едно от най-успешните, и аз не мога да си позволя да тежа на това управление като воденичен камък, създавайки условия, предпоставки за обществени настроения, протести и атаки не само от опозицията, но и от изнъпарламентарни партии, групи и цели групи на обществото."

Симеонов обяви, че не е стандартен политик, и не му е била "детската мечта" да бъде вицепремиер. Съгласил се само, за да е гарант за управлението. Решението е взел сам, след като се е консултирал с парламентарната си група и лидера на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов, а не му е било наредено от министър-председателя Бойко Борисов.

Ето какво каза още Симеонов:

"Това е причината аз да си подам оставката. Тъй като, както съм го казвал и друг път: не ми е детската мечта да бъда вицепремиер, и аз съм заел този пост, единствено и само защото настояваха моите партньори, да бъда като гарант на това управление, участвайки в него, като гарантирам подкрепата и на партията, която ръководя.

Затова съм вицепремиер и никога не съм поставял условията да бъда назначаван като такъв – по настояване на моите партньори аз поех тази отговорност. Повтарям: не ми е самоцел. От този пост не съм си и помислял, че въобще по принцип човек може да влиза в изпълнителната власт, за да вади някакви облаги и към настоящия момент считам, че най-правилната постъпка и от морална гледна точка е да не създавам проблеми на правителството на "Обединени патриоти" и ГЕРБ.

Повтарям - това е в резултат и на едно настроение, което до голяма степен дава сила и налива вода в мелницата на едни повсеместни протести и естествено, че моята постъпка цели да реши част от претенциите, да лиши протестите от тяхното основение, или поне частично.

Хайде сега да видим, след като вицепремиерът Валери Симеонов си подава оставката, дали ще продължават тези протести и с какви претенции!

А иначе, може би, аз разбирам това, че не съм добре приет в медийното пространство, тъй като пак повтарям аз не съм стандартен политик, аз съм човек, който смята, че трябва да се казва истината, че човек трябва да е честен, последователен, упорит и деен, и ефективен във всяко нещо, с което се захване. Така че няма никаква драма."

Вицепремиерът бе категоричен, че е действал единствено според съвестта си:

"Аз правя това, което ми диктува моята съвест, не го правя под никакъв натиск. И на въпроса дали ми е казал Борисов, отсега ви казвам, че няма такова нещо. Решението съм го взел още днес следобяд, след като съм се консултирал с моята парламентарна група, с моите партньори, по-специално с г-н Каракачанов и ето сега излагам своето решение."

Накрая, допускайки, че журналистите не се интересуват от работата му, Симеонов изброи част от дейностите си, които самият той смята за успешно завършени през последната година и половина:

"Ще си позволя да бъда малко досаден, да ви кажа с няколко изречения, които вероятно вас не ви интересуват, но за мене те са важни, защото това са нещата, които съм успял за година и половина с личните си усилия и с усилията на моя кабинет, и моите колеги народни представители да прокарам:

Първо - приключването, завършването на защитното преградно съоражение по границата с Турция;

Второ - обявяването му за обект от национално значение, което беше много важно, за да се ограничи достъпът до него;

- Осигуряването на неговата поддръжка, което също е много важно;

- Обезпечаването на вземане на решение от Министерския съвет за изграждането на втори лифт над Банско, което е много важно за икономиката, не само местната, но и националната;

- Прокарването на решение в ЮНЕСКО, в Бахрейн, което тотално промени предварителното решение на ЮНЕСКО за забрана на изграждането на този лифт и на съоръжението в Банско, което вече е проведено, както знаете. Сега чакаме решението на петчленен състав на Върховния административен съд по този въпрос. Дай, Боже, да бъде положително;

- Създаването на работна група за Витоша, също беше моя инициатива, с участието на община София и няколко министерства, които са пряко ангажирани със случая. Дай, Боже, и там да имаме положително развитие.

Това са лично мои инициативи.

- Решаването на етническите конфликти, проблемите в Асеновград и в "Шекер махала", където лично участвах и доказах, че тези проблеми могат да бъдат решавани и където тези конфликти бяха приключени успешно;

- Осигуряването на бизнеса със сезонна работна ръка чрез промяна на закона за трудовата миграция, което също стана под мое ръководство;

- Промяната и облекчаването на условията за получаване на синя карта;

- Предварителната работа по промяна на закона за българското гражданство и закона за чужденците, което дава възможност на нашите сънародници от Украйна да работят и да учат в България – също е наша заслуга;

- Обезпечаването на необходимите средства за ремонта и доизграждането на Българския културен дом в Будапеща, във връзка с работата с нашите общности зад граница;

- Спирането на подаряването на 700 дка на Бузлуджа на партията столетница БСП, което също беше подготвено като решение на Министерския съвет и беше спряно;

- Няма да ви споменавам за добре известните реакции, свързани с обезпечаването на нормалните условия за туризъм в България, които са свързани с прилагането на сега действащия закон за шума, създаването на нова законова база. И аз мисля, че там също можем да се похвалим с видими и чудни, така, слухови успехи.

- Осигуряване на водоснабдяване на КПП „Калотина“;

- Редица законови инициативи, свързани със закона за шума, който е готов; законът за хазарта, който също предстои да бъде гледан, след ратификацията от Европейската комисия; законите за местните данъци и такси и т.н., и т.н.

Това е моята равносметка за изминалата година и половина. Дай, Боже, всекиму, както се казва. Това е, което мога да кажа."

В края на изявлението си вицепремиерът в оставка не пропусна да предупреди опонентите си да не бързат да се радват:

"В заключение ще приключа с изречението: „Борбата продължава!“ Основанието за радост у моите опоненти е преждевременно. Благодаря за вниманието."

След края импровизирания брифинг, Симеонов отказа да отговаря на журналистически въпроси.

* * *

Оставката на вицепремиера идва след седмици на демонстрации, след като той коментира по адрес на протестиращите майки на болни деца:

"Тоя закон (за хората с увреждания - бел.ред.) беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тея уж болни деца без грам майчинско чувство и грижа за тях."

Тази вечер шествието на майките се отправи към Министерския съвет веднага след новината, като "Орлов мост" в центъра на София бе блокиран. Информацията за оставката на вицепремиера бе посрещната с хоро.

Вода в мелницата на недоволството срещу партията на Валери Симеонов, особено след изказването на вицепремиера по адрес на майките с увреждания, наля собственият му депутат Петър Петров. В интервю за Дарик радио той също реши да се изкаже по адрес на майките.

"Тези деца, моето дълбоко убеждение, е, че трябва да бъдат дадени в домове, където с тях да се занимават специалисти. Аз самият съм виждал това чудо - как тези деца, ненормални и изобщо във всяко едно отношение, как те изнасят концерти, как рисуват, но моето дълбоко убеждение е, че тези деца трябва да бъдат дадени в домове, където специалисти да се занимават с тях и да ги развиват", зави Петров, като от изказването има аудиозапис.

Това обаче не попречи на НФСБ да се обяви в защита на депутата си, обявявайки това изказване за фалшива новина.

Вицепремиерът Красимир Каракачанов се разграничи от думите на Петров и препоръча на тези, които не знаят как да се изкажат, изобщо да не се изказват. Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов пък се извини от името на Петров. Всичко това се случи часове преди Симеонов да обяви оставката си.

Ключови думи
 

Вицепремиерът Валери Симеонов подаде изненадващо оставка тази вечер малко след 19 ч.

Около 19,20 часа информацията бе потвърдена пред наш репортер и от "Обединени патриоти", а малко по-късно и от предствител на правителството. В 20 часа Симеонов даде кратък брифинг, а буквално минути след края му премиерът Бойко Борисов прие оставката.

В специалното си изявление пред журналистите в Министерския съвет Симеонов заяви:

"Благодаря за вниманието от ваша страна. Повиках ви, за да обявя пред вас моето лично решение да подам оставка в качеството си на вицепремиер на Република България в коалиционното управление на ГЕРБ и "Обединени патриоти". Причините са в продължаващата медийна кампания, особено от последните два дена, в която кампания като продължение на кампанията, която беше проведена спрямо мен по повод изявлението ми за протести пред Министерския съвет, но продължението на тази кампания вече поставя акцент не върху моята личност в качеството ми на поста, който заемам, а и върху народни представители от НФСБ.  Пак по същия начин – с частично публикуване на изказването, ваденето от контекста и вменяването на вина на мои съпартийци.

Вече ясно си давам сметка, че става въпрос за медийна кампания, от която се възползват съответно и определени политически сили. Наясно съм също така, че тази медийна кампания удря върху рейтинга и авторитета на правителството и се превръща в една пречка за нормалното функциониране на сегашното управление. Това аз не мога да си го позволя.

Повтарям - не става въпрос само за моята личност, не става въпрос и за партията, на която аз съм ръководител, но става въпрос за управлението на България. Управление, което определям, не само аз, но и моите партньори, като изключително успешно, едно от най-успешните, и аз не мога да си позволя да тежа на това управление като воденичен камък, създавайки условия, предпоставки за обществени настроения, протести и атаки не само от опозицията, но и от изнъпарламентарни партии, групи и цели групи на обществото."

Симеонов обяви, че не е стандартен политик, и не му е била "детската мечта" да бъде вицепремиер. Съгласил се само, за да е гарант за управлението. Решението е взел сам, след като се е консултирал с парламентарната си група и лидера на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов, а не му е било наредено от министър-председателя Бойко Борисов.

Ето какво каза още Симеонов:

"Това е причината аз да си подам оставката. Тъй като, както съм го казвал и друг път: не ми е детската мечта да бъда вицепремиер, и аз съм заел този пост, единствено и само защото настояваха моите партньори, да бъда като гарант на това управление, участвайки в него, като гарантирам подкрепата и на партията, която ръководя.

Затова съм вицепремиер и никога не съм поставял условията да бъда назначаван като такъв – по настояване на моите партньори аз поех тази отговорност. Повтарям: не ми е самоцел. От този пост не съм си и помислял, че въобще по принцип човек може да влиза в изпълнителната власт, за да вади някакви облаги и към настоящия момент считам, че най-правилната постъпка и от морална гледна точка е да не създавам проблеми на правителството на "Обединени патриоти" и ГЕРБ.

Повтарям - това е в резултат и на едно настроение, което до голяма степен дава сила и налива вода в мелницата на едни повсеместни протести и естествено, че моята постъпка цели да реши част от претенциите, да лиши протестите от тяхното основение, или поне частично.

Хайде сега да видим, след като вицепремиерът Валери Симеонов си подава оставката, дали ще продължават тези протести и с какви претенции!

А иначе, може би, аз разбирам това, че не съм добре приет в медийното пространство, тъй като пак повтарям аз не съм стандартен политик, аз съм човек, който смята, че трябва да се казва истината, че човек трябва да е честен, последователен, упорит и деен, и ефективен във всяко нещо, с което се захване. Така че няма никаква драма."

Вицепремиерът бе категоричен, че е действал единствено според съвестта си:

"Аз правя това, което ми диктува моята съвест, не го правя под никакъв натиск. И на въпроса дали ми е казал Борисов, отсега ви казвам, че няма такова нещо. Решението съм го взел още днес следобяд, след като съм се консултирал с моята парламентарна група, с моите партньори, по-специално с г-н Каракачанов и ето сега излагам своето решение."

Накрая, допускайки, че журналистите не се интересуват от работата му, Симеонов изброи част от дейностите си, които самият той смята за успешно завършени през последната година и половина:

"Ще си позволя да бъда малко досаден, да ви кажа с няколко изречения, които вероятно вас не ви интересуват, но за мене те са важни, защото това са нещата, които съм успял за година и половина с личните си усилия и с усилията на моя кабинет, и моите колеги народни представители да прокарам:

Първо - приключването, завършването на защитното преградно съоражение по границата с Турция;

Второ - обявяването му за обект от национално значение, което беше много важно, за да се ограничи достъпът до него;

- Осигуряването на неговата поддръжка, което също е много важно;

- Обезпечаването на вземане на решение от Министерския съвет за изграждането на втори лифт над Банско, което е много важно за икономиката, не само местната, но и националната;

- Прокарването на решение в ЮНЕСКО, в Бахрейн, което тотално промени предварителното решение на ЮНЕСКО за забрана на изграждането на този лифт и на съоръжението в Банско, което вече е проведено, както знаете. Сега чакаме решението на петчленен състав на Върховния административен съд по този въпрос. Дай, Боже, да бъде положително;

- Създаването на работна група за Витоша, също беше моя инициатива, с участието на община София и няколко министерства, които са пряко ангажирани със случая. Дай, Боже, и там да имаме положително развитие.

Това са лично мои инициативи.

- Решаването на етническите конфликти, проблемите в Асеновград и в "Шекер махала", където лично участвах и доказах, че тези проблеми могат да бъдат решавани и където тези конфликти бяха приключени успешно;

- Осигуряването на бизнеса със сезонна работна ръка чрез промяна на закона за трудовата миграция, което също стана под мое ръководство;

- Промяната и облекчаването на условията за получаване на синя карта;

- Предварителната работа по промяна на закона за българското гражданство и закона за чужденците, което дава възможност на нашите сънародници от Украйна да работят и да учат в България – също е наша заслуга;

- Обезпечаването на необходимите средства за ремонта и доизграждането на Българския културен дом в Будапеща, във връзка с работата с нашите общности зад граница;

- Спирането на подаряването на 700 дка на Бузлуджа на партията столетница БСП, което също беше подготвено като решение на Министерския съвет и беше спряно;

- Няма да ви споменавам за добре известните реакции, свързани с обезпечаването на нормалните условия за туризъм в България, които са свързани с прилагането на сега действащия закон за шума, създаването на нова законова база. И аз мисля, че там също можем да се похвалим с видими и чудни, така, слухови успехи.

- Осигуряване на водоснабдяване на КПП „Калотина“;

- Редица законови инициативи, свързани със закона за шума, който е готов; законът за хазарта, който също предстои да бъде гледан, след ратификацията от Европейската комисия; законите за местните данъци и такси и т.н., и т.н.

Това е моята равносметка за изминалата година и половина. Дай, Боже, всекиму, както се казва. Това е, което мога да кажа."

В края на изявлението си вицепремиерът в оставка не пропусна да предупреди опонентите си да не бързат да се радват:

"В заключение ще приключа с изречението: „Борбата продължава!“ Основанието за радост у моите опоненти е преждевременно. Благодаря за вниманието."

След края импровизирания брифинг, Симеонов отказа да отговаря на журналистически въпроси.

* * *

Оставката на вицепремиера идва след седмици на демонстрации, след като той коментира по адрес на протестиращите майки на болни деца:

"Тоя закон (за хората с увреждания - бел.ред.) беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тея уж болни деца без грам майчинско чувство и грижа за тях."

Тази вечер шествието на майките се отправи към Министерския съвет веднага след новината, като "Орлов мост" в центъра на София бе блокиран. Информацията за оставката на вицепремиера бе посрещната с хоро.

Вода в мелницата на недоволството срещу партията на Валери Симеонов, особено след изказването на вицепремиера по адрес на майките с увреждания, наля собственият му депутат Петър Петров. В интервю за Дарик радио той също реши да се изкаже по адрес на майките.

"Тези деца, моето дълбоко убеждение, е, че трябва да бъдат дадени в домове, където с тях да се занимават специалисти. Аз самият съм виждал това чудо - как тези деца, ненормални и изобщо във всяко едно отношение, как те изнасят концерти, как рисуват, но моето дълбоко убеждение е, че тези деца трябва да бъдат дадени в домове, където специалисти да се занимават с тях и да ги развиват", зави Петров, като от изказването има аудиозапис.

Това обаче не попречи на НФСБ да се обяви в защита на депутата си, обявявайки това изказване за фалшива новина.

Вицепремиерът Красимир Каракачанов се разграничи от думите на Петров и препоръча на тези, които не знаят как да се изкажат, изобщо да не се изказват. Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов пък се извини от името на Петров. Всичко това се случи часове преди Симеонов да обяви оставката си.

Коментари

Селеандур

Един селяндур по-малко!
Цеко Минев пак хвърли пари (само дали са негови?) на вятъра!

браво

На следващите избори Симеонов ще има повече гласове, особено ако се съюзи с Ненчев.... под лозунга: 140 г руско иго стигат!
Vesela Pasheva's picture
Vesela Pasheva
безпартийна

Един смислен протест, който

Един смислен протест, който завърши успешно. Този за горивата също, според мен, защото цените започнаха да падат. Без протест едва ли щеше да стане, независимо от цената на петрола. Най-сериозният протест обаче, все още не се е състоял - срещу уродливата съдебна система за разправа с противниците на статуквото.

Хм

"Опитът да се бламира властта не е случаен, а една от целите е да се отслаби взаимодействието между изпълнителна власт и прокуратура, което пък Брюксел хвали в новия доклад." -https://www.24chasa.bg/novini/article/7156733

Пеевските медии:
"Депутат от НФСБ с нови обиди към майките на деца с увреждания
Канал 3 · преди 1 ден"
"Срам! Депутатите на НФСБ се обявиха за жертва на фалшива новина | Новини
Канал 3 · преди 10 часа"

Тук
"Протестите си вървят, Патриотите си обиждат | Клуб 'Z'
https://clubz.bg/75906-protestite_si_vyrvqt_patriotite_si_obijdat
Преди 1 ден "

Сега, когато в редакцията

вероятно сте завършили да играете хоро под звуците на "Бяла роза" от радост, хубаво е да си погледнете отново текста, да прецените дали "кресливи жени с уж болни деца" може да се предлага в кавички като реален цитат, след като НЕ Е, и евентуално да си посипете главите с пепел. И да започнете от утре да бъдете журналисти, може би?

Елисавета Писарова

Хайде престанете с фалшивото си чувство за превъзходство да ни поучавате. Тонът ви е толкова дразнещо невъзпитан, че дори и да имате основания, изкушавате хората да ги пренебрегват. Освен това видимо имате склонност към дребнавото
Анна Димитрова's picture
Анна Димитрова
Анна Димитрова

Поздравления, г-жо Джамджиева

Поздравления, г-жо Джамджиева, отдавна беше време да започнете да поставяте на мястото им подобни нахални и самовлюбени "специалисти", които през живота си сигурно една буква не са написали, но са много компетентни да дават акъл на останалите. На всичкото отгоре във "вашата къща" - да си направят сайт и да си пишат, каквото искат, "да бъдат журналисти" още от днес, никой не им пречи. На нас - останалите читатели, които харесваме медията и работата ви, подобни досадни паразити, само пречат. Дерзайте!

За никакво чувство за превъзходство

не иде реч, госпожо Джамджиева, нежели "фалшиво". Освен ако не смятате за някакъв особен повод да изпитва превъзходство човек, който знае какво пише на стр. 96, 104.1 в "Официален правописен речник на българския език", БАН, 2012. Вие не знаете ли?
Според мен предаването на несъществуващ цитат като съществуващ е равносилно на манипулиране на снимка или видеоклип. Това как се вмества в стандартите за журналистика?

:)

Доги, 24 часа го пише:

"Застрашените да са този осъден олигарх с радост биха сменили Борисов и Цацаров с Нинова като по-малкото, но предвидимо зло."
https://www.24chasa.bg/novini/article/7156733

По-голямата тема е "обратната лустрация" /по И.Сотиров/ и хибридната война на путинките. Да, на путинките, а не на русофило/фобите.
Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

НОВИНИТЕ ПО НОВА:

Далаверко подаде остаФка, " премиерът я прие СКОРОПОСТИЖНО"

" Казвали сме и друг път: в живота, като умре човек, му се прави погребение, разлепват се некролози и всички разбират, че е умрял. Трябва и в политиката да е така. Щото често някой умира политически, но понеже няма съответната церемония, не го разбира. И продължава да се държи като жив. Което превръща политическия живот в нещо като Задушница… Друго ще е, ако поне некролози се напечатат: „След дълго и мъчително боледуване от злокачествена политическа анемия днес почина…” Така де, не е ли така?"
Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

По-кадърният подаде оставка, по-некадърният я прие!

Отиде си нестандартния и силно противоречив политик, който почти единствен работеше в това нечистоплътно правителство. Както се вижда от неговия отчет, а той е верен, Симеонов е свършил много неща. След непремерените,безотговорни до невъзпитаност изявления, той не можеше да не си отиде. Дори закъсня. Крещящо несправедливо е обаче, че той си отива сам. Преди него трябваше да си тръгне Борисов. Симеонов си тръгна, защото не можа да усвои лицемерието, хитростта, хамелионщината, лъжата.

За неговото тръгване изигра роля и фактът, че той не пълзи като гъсеница пред Кремъл, за разлика от Борисов, Президента, Каракачанов, Сидеров, Марешки, парламентарната опозиция, Гоце Първанов, Румен Петков, реално и Доган и редица.

Политически плюсове за Симеонов: шамаросването на руския цигарен патриарх, на Домусчиеви за похищението на Търговския флот, а тава означава шамаросване и на Първанов, от чиято протекция братята максимално се възползваха; шамаросване на криещият се в сараите ненужно специално охранявания Доган, известен още с прозвището Цанков камък, и др.

Политически минуси. Той възроптаваше срещу руското превземане на Черноморието ни, срещу политическото купуване на апартаменти от руснаците по брега на Черно море. Симеонов обаче като вицепремиер нито веднъж не постави въпроса, че русите превземат Черноморието, че имперска Русия готви сценарий за бъдеща анексия на красивото ни Черноморие, подобен на този за Крим. Доста цинично заяви, че е за ЕС, докато ни дава пари. Стискаше палци Льо Пен да спечели изборите във Франция вместо Макрон, за да започне да руши отвътре ЕС. Това означава: или изпълнява поръчка, или не е дорасъл до оцени вярно святото уникално обединение, наречено ЕС.

Голяма политическа грешка е и коалирането му с политици с руско интересчийско самосъзнание, поставящи винаги българските интереси зад руските национални. Ние, гоцеделчевци, се съмняваме например дали доносникът ДС Каракачанов има един първично полезен ден за България. Всичко е за Руската империя. Но Каракачанов умее да представя добра визия пред обществото, макар че еидинственият евродепутат на ВМРО бе му подарен след коалиция с политик, със силно съмнителна политическа чистота.

Голяма политическа грешка бе и това, че не отговори положително на нашите призиви да подаде оставка като вицепремиер, да се откаже от коалицията ОП и да работи като независим народен представител.

Ако той иска да бъде много полезен на народа си, в бъдещи избори трябва да се коалира с родолюбиви структури, за което ние сме му подсказвали. Във всеки случай ако иска да остане в политиката като пълноценен политик, трябва да може да заяви, че не е против руския народ, но е против руското политическо управление, поради което руското вмешателство във вътрешните ни дела трябва да да бъде изтласкано!

Сценарият е реализиран

"че русите превземат Черноморието, че имперска Русия готви сценарий за бъдещо анексия на красивото ни Черноморие, подобен на този за Крим."
в горния цитат е казано точно от Гоце...

Най

Следвайте ни

 
 

Още от категорията

Анкета

Как трябва да се явят партиите от десния политически спектър на изборите за европейски парламент?