Оставката на Валери Симеонов не е съгласувана с мен. Това каза лидерът на "Атака" и председател на парламентарната група на "Обединени патироти" Волен Сидеров.

"Но основното е, че очаквам от членовете на коалиционния съвет - Борисов, Цветанов, Каракачанов, а и от самия Симеонов, да ми кажат: "Волене, извинявай, беше прав, когато не те послушахме преди един месец". Тогава единствено аз казах, че с голямата гавра, която Симеонов направи с недопустимото изречение към майките на деца с увреждания, цивилизованият начин е подаване на оставка – казах го това. Но не, тогава приеха, че няма да се подава оставка, той самия не искаше, и Каракачанов не искаше, а Борисов каза, че всички от патриотите трябва да са съгласни. Защо трябваше да мине тази вълна от протести? Защо трябваше да се повтори старата българска приказка за стоте тояги, солта и жълтиците накрая", каза Сидеров.

Той посочи, че оставката е закъсняла и на фона на едно натрупано възмущение от заинатяване.

"Защото това беше на инат да стоиш на власт", заяви Сидеров.

Според него в ГЕРБ са проявили непоследователност за оставката на Симеонов. А дали управленската коалиция зависело от целите, които си поставя.

"Продължавам да искам неща, които са важни за хората. Не поправки в Гражданския процесуален кодекс, защото това е "много важно" и се занимавахме една седмица. Не някакви дреболии, които всяка седмица влизат в парламента, минават и не водят до съществено подобряване на живота. Нека да сложим важни неща, да разгледаме концесиите, да видим кои от тях да махнем, да видим как може да забогатее българската нация, без да има наличие на петрол. Има обаче достатъчно ценни метали, злато, високи технологии, както и възможности за инвестиции, които в момента не се използват добре", каза Сидеров.

И продължи:

"Искам да припомня, че още от края на миналата година започнах да бия камбаната и да казвам, че не сме във властта за лифтове, за дискотеки, за сергии и т.н. Ние сме за по-важни неща - доходи,стандарт на живот, безработица, работа. И за какво са сега хората на улиците? По същите теми. Защо не ме послушаха тогава и се прие, че едва ли не нападам Симеонов?"

Той призна, че не знае докъде може да стигне недоволството и какво трябва да направи правителството, за да го компенсира. Според него не е заъдлжително да има вицепремиер на мястото на Симеонов.