Голямата победа на майките на деца с увреждания не е оставката на Валери Симеонов, а събудената гражданска енергия. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Искаме да поздравим майките на деца с увреждания, че 26 дни не отстъпиха. Искаме да поздравим хората, които ги подкрепиха. Голямата им победа е не само оставката на Валери Симеонов, тя е щрих в една по-голяма картина. Голямата победа е събудената гражданска енергия", смята Нинова.

Според нея преди две години това не е било възможно, но сега чувството за справедливост е надделяло над страха и апатията.

Според Нинова обаче една оставка няма как да промени нещата, защото протестите не са за една или друга личност, а за политики, които управляващите не искат да променят.

"Част от исканията на протестиращите, уважаеми управляващи, ги имате на бюрата си от преди един месец. "БСП за България" ги внесе като закони. Внесе ги като Закон за алтернативния бюджет. Един път ги отхвърлихте. Помислете си преди да гласувате втори път след една седмица на второ четене. Продължаваме да бъдем изразители, вносители на част от исканията на протестите, които не само сме внесли в парламента, но ще ги отстояваме, защото те са аргументирани, разумни, подкрепени с числа и най-вече - възможни", заяви Нинова.

Според нея оставката на Симеонов е неискрена, защото самият той е заявил, че я подава, за да не тежи на правителството, а не защото е осъзнал вината си.