Португалия е първият отбор, който и на теория си осигури участие в елиминациите в Лигата на нациите от дивизия А - най-силната. Иберийците постигнаха 0:0 като гости на Италия и с мач по-малко спечелиха група 3. Те имат 7 точки, а "адзурите" са с 5, но двубоите им приключиха. Полша има 1 т.

Мач №100 за Италия изигра Джорджо Киелини. Той е седмият италиански футболист в "клуб 100". Португалците бяха без Кристиано Роналдо, който след Световното не е бил викан под знамената.

Инсиние и Имобиле имаха добри възможности преди почивката, а гостите традиционно залагаха на контри. След почивката нещата не се промениха много, но чистите голови ситуации за Италия бяха още по-малко. Те разчитаха на статични положения, които не донесоха нищо повече освен напрежение пред Руи Патрисио.

Така голове не паднаха - 0:0.

В гр. 2 на дизивия В Швеция победи Турция с 1:0 като гост и запази шансове за първото място, стига на 20 ноември да надвие Русия у дома, при това трябва да го направи с убедителен резултат.

В гр. 4 на дивизия С Сърбия надви Черна гора с 2:1 в Белград и продължава да води с 11 точки, а Румъния има 9 в битката за челната позиция.