Соня Йончева пристига в България за премиерата на документалния филм на Георги Тошев „Соня Йончева. Sempre Libera“. Филмът ще има премиера на фестивала „Киномания“ на 26 ноември в кино „Люмиер Лидл“.

Оперната прима идва у нас след успешно турне в Латинска Америка, където пя в някои от най-големите концертни зали на Мексико и Чили.

„Това е история за момиче, което мечтаеше за по-добър живот за родителите си. Моята борба, съдбата ми, надеждите ми – написа Соня Йончева за филма в профила си в Инстаграм. – Много се радвам да присъствам лично на това много важно събитие.“

Последно Йончева бе у нас за концерт през юни 2017 г. в зала 1 на НДК.

Соня Йончева е единственият артист в историята на „Метрополитън“, който в един сезон участва в три спектакъла в афиша на театъра – и трите заглавия са излъчени пред публика в кина по цял свят, включително и у нас.

Пред камерата на операторите Румен Василев и Иво Стойнов Йончева представя не само бляскавия си живот на сцената, но и ежедневието си на майка и съпруга. Георги Тошев разказва на първите стъпки на Соня до триумфа ѝ в най-трудните партии в „Травиата“, „Тоска“, „Норма“, „Дон Карлос“, „Бохеми“, „Медея“… на някои от най-големите оперни сцени в света.

Зрителите ще чуят думи за българката от Пласидо Доминго, Антонио Папано, Масимо Дзанети, Майкъл Фабиано, Томас Хемпсън.