"Лудогорец" обяви нова структура и имена, след като преди повече от месец направи промени с уволнението на доскорошния спортен директор Методи Томанов, който беше най-отгоре в чисто футболно отношение в клуба. Също така всеки входящ трансфер минаваше през него.

Създаден е селекционен съвет, начело на който застава Георги Караманджуков, директор на "Спортна администрация" при 7-кратните шампиони. Той ще контролира работата в щаба на първия отбор, втория тим, а също така детско-юношеската школа.

Караманджуков, който е от Смолян, е почти митична фигура в "Лудогорец". Общоизвестен факт е, че той е много повече от спортен администратор, ползва се от доверието на собствениците братя Домусчиеви. Вече два пъти в свои публични изяви босът на ЦСКА-София Гриша Ганчев отределя Караманджуков като човек, който "се разкарва с чували с пари по отборите, по съдиите...".

Досега "Лудогорец" и Караманджуков не са отговорили на тези обвинения.

Освен в родния си "Родопа" (Смолян) функционерът е работил в "Нефтохимик" и е бил вицепрезидент на Аматьорската футболна лига. Завършил е "Спортен мениджмънт" в Националната спортна академия.

Като скаут в "Лудогорец" започва работа бившият футболист на "Пирин" (Благоевград), холандски клубове, "Левски" и "Ботев" (Пловдив) Иван Цветков. Това определено е изненада.

В скаутското звено ще работи и Яков Папарков, който по-рано тази есен напусна поста директор на школата на "орлите". Тогава това също бе изненада, тъй като Папарков е известен със своята преданост към силните хора в Разград. В официалната информация се казва, че бившият футболист ще помага в намирането на класни футболисти за първия тим на "Лудогорец".

В клуба остават и скаутите, които досега работеха по селекцията. На този етап няма длъжност "Спортен директор", но е видно, че с функциите се заема Карамаджуков - той получава повече власт на "Лудогорец арена".