Иванка Тръмп, дъщеря на президента на САЩ Доналд Тръмп и съветничка в Белия дом, е изпратила стотици съобщения в електронната си поща, свързани с работата на правителството, от личния си акаунт през миналата година, предаде американската телевизия Си Би Ес, позовавайки се на информация публикувана първо от "Вашингтон пост".

Съобщенията са изпратени до сътрудници в Белия дом, членове на кабинета и помощници на Иванка Тръмп. Много от тези писма са в нарушение на правилата за държавната кореспонденция. 

Президентът Тръмп безмилостно критикува по време на кампанията си през 2016 година съперничката си от Демократическата партия Хилъри Клинтън, че е използвала частен имейл сървър, докато е била държавен секретар. Той дори ѝ закачи прякора "Мошеничката Хилъри" и каза, че мястото ѝ е в затвора. Тълпите по много от митингите му скандираха "затворете я" по адрес на Клинтън.

Представител на администрацията потвърди информацията във "Вашингтон пост" и каза, че знае за електронната кореспонденция на Иванка Тръмп. Той я характеризира като съдържаща информация от предимно логистичен характер и от личен интерес.

Той защити Иванка Тръмп от сравнения с Клинтън, отбелязвайки, че първата не разбрала правилата за комуникацията по имейл и че нейните имейли не съдържат класифицирана информация. Иванка Тръмп също е спряла да използва личния си мейл адрес, когато я информирали, че той не може служи за правителствени нужди, е казал представителят.

Неправителствена организация стигна до въпроснитесъобщения на Иванка Тръмп, след като поиска достъп до документи на правителството. Тези мейлове са били до администратора за малкия бизнес Линда Макмаън и до министъра на образованието Бетси де Вос.