От Нова година "Левски" ще има нов изпълнителен директор - настоящият първи зам.-изпълнителен директор на БФС Павел Колев, информира Sportal.bg.

Работилият дълги години като журналист преди да стане част от БФС функционер ще замени Красимир Иванов. Той ще е вторият човек на "Герена" след Спас Русев и на него ще се разчита да създаде силна управленска структура, да стабилизира финансово клуба и да създаде международни контакти, каквито има.

Възможно е Красимир Иванов да остане в "Левски", но засега това не е потвърдено.

Идеята Павел Колев, който е запален левскар, да бъде привлечен, бе лансирана още през миналата година от основателя на тръста "Синя България" Васил Колев. Запалянковската организация притежава акции в "Левски". По различни причини планът досега не се осъществяваше.

Павел Колев работи като спортен журналист във в. "24 часа". Той стана пресаташе на БФС през 2005 г., когато Борислав Михайлов дойде на власт. След това започна да се изкачва в администрацията и стигна до заместник на Михайлов и негов най-доверен човек в централата.

Владее перфектно няколко езика. Наскоро се дипломира с магистратура за управление на спорта в престижен университет в Швейцария. Притежава сертификат по футболен мениджмънт от УЕФА, също така е делегат на международни мачове на най-високо ниво. През 2015 г. организира европейското до 17 г., на което България беше домакин.

Занимава се с международната дейност на БФС, така федерацията ще загуби може би най-ценния си кадър под Михайлов. "Левски" ще разчита на Колев и да направи промени в детско-юношеската школа, тъй като той има контакти в УЕФА и европейския футбол и на това ниво.