Тенис турнирът "София оупън" от ATP 250 има нов основен спонсор - GrowGreen Europe, генерален представител за България и Европа на австралийската компания GrowGreen. 

Четвъртото издание на надпреварата е от 3-ти до 10 февруари в столичната зала "Арена Армеец" и до момента привлече бившия №3 в света Стан Вавринка (за втора поредна година) и още шестима играчи от топ 30 на световната ранглиста, сред които изгряващите звезди Карен Хачанов и Стефанос Циципас.

 

„За нашата компания е чест да се присъедини към "София оупън". Вярваме, че с нашата подкрепа ще се подсигури още по-благоприятна почва за развитието на тенис турнира и занапред. Вече сме свидетели на изключително високото качество на тенисистите, които ще дойдат в България през 2019 г., а високото качество на продукцията е и наш водещ приоритет“, заяви Димитър Благоев, изпълнителен директор на GrowGreen Europe.

GrowGreen Australia е основана през 1986 г. Тя произвежда богата гама биологични продукти за конвенционално и био земеделие, създадени без никаква термична обработка. GrowGreen e на челно място в технологията за хранене на земеделски култури, използвайки аминокиселини.

Компанията е специализирана в производството на биологични и органични торове и развива технологичните си знания и умения повече от 30 години. От 2012 г. стъпва на българския и европейския пазар. Създадените продукти възвръщат естественото плодородие на почвата чрез иновативните технологии.

„Радваме се да приветстваме Grow Green като нов основен спонсор на "София оупън". Благодарим им за подкрепа“, коментира Кей Годхинди, изпълнителен директор на "София оупън" и официален представител на притежателя на правата Dubai Duty Free.

Освен Вавринка, който има три титли от Големия шлем ("Аустрелиън оупън 2014", "„Ролан Гарос“ 2015" и US Open 2016) и общо 16 трофея в кариерата си, участие в София потвърди и актуалната млада звезда на световния тенис и №15 в световната ранглиста Стефанос Циципас (Гърцция), който спечели Мастърса на новото поколение за играчи до 21 години в Милано.

В „Арена Армеец” ще играят още шампионът от последния за годината турнир от "Мастърс 1000" в Париж и №11 в световната ранглиста Карен Хачанов (Русия), №21 Николоз Басилашвили (Грузия), №24 Роберто Баутиста Агут (Испания), №28 Фернандо Вердаско (Испания) и №29 Гаел Монфис (Франция). 

Организаторите се надяват да посрещнат поне още един топ играч, отпаднал, например, по-рано от Откритото първенство на Австралия през януари.