Дидие Дрогба, един от най-великите футболисти на Африка и "Челси", обяви край на кариерата си на 40 години. 

В последните 18 месеца нападателят обличаше екипа на американския "Финикс Райсинг", на който е съсобственик. 

"След 20 години реших да сложа край, обяви Дрогба пред Би Би Си, - сега е най-доброто време да приключа, като същевременно помогна на някои млади таланти да се развият. Това е моят начин да върна неща на играта, от която спечелих много и научих много."

Футболната история на Дидие Дрогба е много вълнуваща и вдъхновяваща. До 23-тата си година той е абсолютно анонимен. Тогава елитният френски тим "Гингам" го привлича от "Льо Ман". 18 месеца по-късно преминава в "Олимпик" (Марсилия), а на следващата година подписва договор с "Челси" (2004 г.), като трансферната сума за него е 24 милиона паунда.

За два периода в "Челси" Дрогба спечели по четири пъти Висшата лига и купата на Футболната асоциация и три купи на Лигата. Също така грабна трофея в Шампионската лига през 2012 г. Заема четвърто място във вечната голмайсторска ранглиста на "сините" със 104 попадения в 254 мача.

Игра също така за "Шанхай Шенхуа", "Галатасарай" и "Монреал Импакт", преди да премине във "Финикс". Официалните му двубои са 497, а головете - 210. Има 104 срещи и 65 попадения за националния тим на Кот д'Ивоар. Играе на три Световни първенства, два пъти е избиран за футболист №1 на Африка.