Няма драма във факта, че Волен Сидеров не е подкрепил номинацията му за вицепремиер Марияна Николова, заяви днес вече депутатът Валери Симеонов.

"Не е необходимо Волен Сидеров да се подписва на номинацията на Марияна Николова", отбеляза той. "Не одобрява кандидатурата, това е негово право."

Симеонов обаче похвали пак своята заместничка и доскорошна ръководителка на кабинета му като "изключително добре подготвен администратор". И пресече слуховете, че е имал интимни отношения с нея - били само професионални.

Самият Сидеров заяви, че не познава Николова, не бил участвал в гласуването му (заедно с цялата си партия) заради "лични причини".

Симеонов днес е обратно на поста си като народен представител, като депутатката на "Атака" Миглена Александрова трябваше да напусне парламента, за да се завърне той.

"Аз се върнах и съм същия човек, изпълнителната власт не ме е променила. Няма новина. Няма да съм първия или последния."

Лидерът на НФСБ, подобно на Сидеров, заяви готовност за прекратяване на сблъсъците и скандалите. На въпрос дали ще иска оставката на Сидеров като шеф на парламентарната група на "Обединените патриоти", той заяви:

"Работили сме дълго двамата. Надявам се да работим и занапред."

Двамата не са разговаряли от дългото обсъждане на оставката му и последствията й в Министерски съвет тази седмица.

Симеонов каза още, че планира да продължи да се бори за законите, които е предложил - промените в Закона за шума, Закона за устройство на територията и други. И намекна, че може да съди лидерът на "Воля" Веселин Марешки за обидни коментари. И отбеляза, че темата за обща кандидатура на ОП за евровота не е на дневен ред.