Евродепутатът Ангел Джамбазки изпратил на всички в Европейския парламент "един патриотичен донос" срещу Волен Сидеров.

За това съобщи неговият колега и някогашен коалиционен партньор Николай Бареков, който сега работи с лидера на "Атака" за нов консервативен алианс.

"Ще ви предупредя, че той (тоест Сидеров) е много противоречив политик. Има политики, които противоречат на политиките на групата на ЕСА (това са европейските консерватори). Всеки, който се срещне с него, има шанс да компрометира групата на ЕСА", прочете мейл Бареков.

По негови думи той е бил пратен на всички евродепутати, освен на него. И цитира още, че Джамбазки препоръчвал на европейските политици да не се снимат със Сидеров.

"Това е, г-н Кошлуков, така се прави патриотизъм", заяви Бареков. "Какво направи Волен Сидеров днес? Той изпрати този документ до г-н Каракачанов и г-н Валери Сименов, с желание да получи отговор каква е тази кампания, която се води срещу него и срещу мен, от негов коалиционен партньор."

Водещият обобщи, че "консерватизмът" расте навсякъде по света, само в България "виждаме разпад".

"Представете си при тази консервативна вълна по света, България да остане без нито един консерватори, БСП и ДПС да направят един голям мандат с ГЕРБ и да спечелят на гърба на консерваторите", подхвана опорната си точка Бареков.

Според него коалицията "Обединени патриоти" вече се е разпаднала, трябвало да го признаят.

 

"Това не означава, че пада правителството. Те събраха мнозинство и с кандидат-националиста Марешки", отбеляза той.

А за съюзът на Марешки с френската националистка Марин Льо Пен каза, че тя е "твърде дясна", и че той и Сидеров ще се опитат да направят "по-хигиенична група" с другите консерватори.

"Ако не стане факт тази коалиция в следващите седмици, няма никакъв смисъл да се продължават разговорите. Не можем да работим с някакви партньори, които ни замерят с компромати", заяви той.

Така Бареков поставя срок на обсъждането за общо явяване на "Патриотите" на евровота, нещо, което Сидеров отказва да направи. Според него лидерът на "Атака" трябва да си изясни позициите с ГЕРБ, "нямаме намерение до изборите да заклатим лодката."

Бареков не отговори дали ще се кандидатира на евровота, въпреки че Сидеров постоянно настоява, че неговият нов партньор няма такива намерения.

"НФСБ потъна, защото направи безобразни неща спрямо майките и зецата, а ВМРО само се изключи от този съюз. Волен е един от първите български консерватори", обобщи евродепутатът.