Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви в Туитър, че е съвсем доволен от работата на финансовия министър Стивън Мнучин след твърдения за противното във в. "Уолстрийт джърнал", предадоха Франс прес и Ройтерс.

"Много съм щастлив и горд от работата, която върши финансовият министър Стивън Мнучин", туитна Тръмп.

Според "Уолстрийт джърнал" Тръмп е недоволен, че Мнучин е назначил за шеф на Управлението за федерален резерв Джером Пауъл, чиято политика на повишаване на лихвените равнища може да застраши президентската кампания на Тръмп за изборите през 2020 г.

Президентът упреква Мнучин и за смущенията на борсовите пазари и за скептицизма му към шоковите методи на Тръмп в търговските отношения, по-специално с Китай, пише "Уолстрийт джърнал", позовавайки се на анонимни източници.

Стивън Мнучин със съпругата си.

"ЛЪЖЛИВИТЕ НОВИНИ обичат да пишат статии за обратното, цитирайки съмнителни източници или завистливи хора, но те не са верни. Те никога не искат мой коментар, защото това би унищожило твърдението им", добави Тръмп.

За разлика от повечето членове на правителството, Мнучин се е познавал с Доналд Тръмп от времето, когато и двамата са живеели в Ню Йорк. Президентът дори присъства на сватбата му миналата година. В. "Уолстрийт джърнал" е собственост на дългогодишния приятел и поддръжник на Тръмп Рупърт Мърдок и в свои редакционни статии често защитава политиката на президента, отбелязва АФП.