"Лудогорец" победи с 1:0 като гост "Локомотив" (Пловдив) в мач от 16-ия кръг на Първа лига. Домакините имат претенции за две неотсъдени дузпи, направиха и пропуски.

Шампионите започнаха по активно и няколко пъти в началото застрашиха вратаря Мартин Луков. В 18-ата минута Козмин Моци съвсем умишлено избута Димитър Илиев в наказателното си поле , но съдията Волен Чинков си замълча.

Нататък "смърфовете" изравниха играта и също създадоха възможности за гол.

В 58-ата минута Натанаел откри резултата. В 71-ата домакините виждаха как изравняват - Посинкович изскочи сам срещу вратаря Ренан и го прехвърли, топката се отби в дясната греда и мина почти успоредно по голлинията.

В 81-ата топката срещна ръката на Сисиньо при опит за центриране на футболист на Локо - Чинков отново реши да не реагира. Малко след това Карагерен беше много близо изравняване, но не насочи кълбото добре, пък и Ренан се намеси отлично.

Малко по-рано днес ЦСКА-София по-лесно се справи на терена на "Дунав" (Русе) - 2:0. Мауридес бе точен с глава 40-ата, а в 47-ата асистира на Едвин Джеси за втория гол.

Ахмед Ахмедов и Коконов пропиляха шансове за домакините. Както при 0:0, така и след това. "Червените" отбелязаха с първия си точен удар във вратата. Малко след гола на Джеси младокът Светослав Ковечев пробва вратаря на столичния тим Витаутас Черниаускас.

Малко преди края Ахмедов също не сполучи пред рамката на ЦСКА-София.

Така разликата в точките остава три в полза на "Лудогорец" - 41 срещу 38. В неделя "Левски" приема "Ботев" (Враца) от 17:30 часа. "Сините" са на точка от "червените".

Други резултати: "Витоша" (Бистрица) - "Славия" 1:0, "Септември" - "Черно море" 2:1.