Николай Михайлов вече официално се завърна в родния си клуб "Левски". Преминаването на вратаря на "Герена", за което се заговори по-рано този месец, бе обявено днес. 

Договорът е до края на сезона с опция за продължаване с още две години. Михайлов премина медицински преглед миналата седмица и започва да се готви под ръководството на треньора Славиша Йоканович.

На сина на президента на БФС Борислав Михайлов се разчита да реши проблема с вратарския пост в "Левски". От началото на сезона всички вратари, на които се разчита, правят груби грешки - Божидар Митрев, новото попълнение Мартин Полачек, Николай Кръстев...

По-вероятно е Михайлов да започне да пази от пролетта. Той призна в интервюта, че има да сваля килограми. Не е бил под рамката от месец май, когато напусна "Омония" (Кипър). Заради липсата на игрова практика загуби мястото си в националния отбор.

30-годишният Николай Михайлов е юноша на "Левски". До лятото на 2007 г., когато напусна в посока "Ливърпул", той записа 15 мача със синия екип. Не успя да пробие в английския футбол, но имаше успешен период в холандския "Твенте", с който стана шампион през 2010 г. Избиран е за вратар №1 на "ниската земя", има и други отличия.

След това мина без особен успех през "Верона", турския "Мерсин" и "Омония". Футболист №1 на България за 2011 г.