Джанлука Виали, величие на "Сампдория", "Ювентус", "Челси" и националния отбор на Италия, разкри, че от година води битка с рака, но вече се чувства "много добре". Това разкрива бившият нападател пред в. "Кориере дела Сера".

"Чувствам се чудесно, мога да кажа - много добре, казва бившият нападател. - Мина година и сега отново тренирам яко, за да си върна физиката. Не мога още със сигурност да кажа как ще свърши този мач."

"Трябваше да нося суитчер под фланелката си, за да не забележи никой, продължава Лука. - И всички си мислеха, че с мен всичко е постарому. Надявам се, че историята ми ще вдъхнови други хора, които се намират в критичен момент в своя живот."

Той е написал книга, която иска да послужи за пример, да помага на хората "да стават от леглото сутрин, когато се събудят".

Виали направи забележителна кариера в Италия и Англия.

Със "Сампдория" вдигна титлата на Серия А, Купата на купите в Европа (КНК), три Купи на Италия и игра финал за Купата на шампионите срещу "Барселона" с Христо Стоичков на стадион "Уембли".

С "Ювентус" триумфира със същите трофеи, а също така в Шампионската лига (наследила КЕШ) и Купата на УЕФА. Приключи с четири отличия с екипа на "Челси" в Англия.

Беше треньор на лондонските "сини" и на "Уотфорд" до 2002 г. Не му потръгна в тази професия, след това се подвизаваше като тв анализатор.