Доста въпросителни паднаха в групите от Е до Н на Шампионската лига, напред се класираха почти всички считани за фаворити отбори - без един всъщност.

Във фазата на елиминациите вече са "Байерн" (Мюнхен), "Аякс", "Манчестър Сити", "Реал" (Мадрид), "Рома", "Ювентус" и "Манчестър Юнайтед". Единствената въпросителна е "Олимпик" (Лион) или "Шахтьор" (Донецк) от гр. F. Двата тима ще решат спора с пряк сблъсък с Донецк след две седмици.

В сряда се играят двубоите от предпоследния кръг и в останалите четири квартета.

В гр. Е се стигна до очаквани развръзки. "Байерн" не се смили на славния някога "Бенфика", по два гола за погрома с 5:1 записаха Роберт Левандовски и Ариен Робен, а един Франк Рибери.

Страховити сцени на трибуните се разиграха в срещата АЕК - "Аякс" (0:2), предизвикани от гръцките фенове. Те се приближиха до сектора с агитката на холандците и го обсипаха със сигнални ракети и "коктейл Молотов". Има пострадали. Трябваше да се намесва полиция. АЕК го грози жестоко наказание от УЕФА.

"Манчестър Сити" на два пъти догонваше на терена на лионския "Олимпик" (2:2) и в крайна сметка точката сигури на "гражданите" класиране напред от гр. F. Това костваше (засега) предсрочно осигуряване на място на осминафиналите. И четирите гола паднаха след почивката, Серхио Агуеро изравни в 83-тата.

А французите ги чака тежка визита в Украйна. Много интересен развой имаше срещата "Хофенхайм" - "Шахтьор" (2:3). Гостите поведоха с 2:0, германците изравниха още до почивката. С попадението си в добавеното време Тойсон остави шансове на "миньорите" за още футбол в Шампионската лига.

В гр. G "Реал" не блесна в Рим, но все пак се представи достатъчно солидно и спечели с 2:0 с голове на Гарет Бейл и Лукас Васкес през втората част. В края на първото полувреме Ченгиз Юндер от "вълците" не уцели празната врата на метри от голлинията - пропуск, оказал се може би решаващ.

По-рано във вторник "Виктория" (Пилзен) обърна ЦСКА (Москва) с 2:1 като гост. Домакините поведоха от дузпа, а бившият футболист на "Левски" Роман Прохазка пропусна от наказателен удар, но се реабилитира с прекрасен гол за 1:1 след почивката.

Всичко е ясно в гр. Н. "Ювентус" пречупи "Валенсия" с 1:0 с гол на Марио Манджукич и асистенция на Кристиано Роналдо в 59-ата. Испанският тим направи добър мач в Торино и затрудни един от фаворитите за трофея.

"Манчестър Юнайтед" далеч по-трудно се справи с "Йънг Бойс". Маруан Фелайни реализира едва в добавеното време също за 1:0.

Вижте резултатите и класирания:

Група Е

АЕК (Атина) - "Аякс" 0:2

"Байерн" (Мюнхен) - "Бенфика" 5:1

Класиране: 1. "Байерн" - голова разлика 12:2, 13 точки, 2. "Аякс" - 8:2, 11 т., 3. "Бенфика" - 5:11, 4 т., 4. АЕК - 2:12, 0 т.

Група F

"Хофенхайм" - "Шахтьор" (Донецк) 2:3

"Олимпик" (Лион) - "Манчестър Сити" 2:2

Класиране: 1. "Манчестър Сити" - 14:5, 10 т., 2. "Олимпик" (Лион) - 11:10, 7 т., 3. "Шахтьор" - 7:15, 5 т., 4. "Хофенхайм" - 10:12, 3 т.

Група G

ЦСКА (Москва) - "Виктория" (Пилзен) 1:2

"Рома" - "Реал" (Мадрид) 0:2

Класиране: 1. "Реал" - 12:2, 12, 2. "Рома" - 10:6, 9, 3. "Виктория" - 5:15, 4 т., 4. ЦСКА (Москва) - 5:9, 4 т.

Група Н

"Ювентус" - "Валенсия" 1:0

"Манчестър Юнайтед" - "Йънг Бойс" (Швейцария) 1:0

Класиране: 1. "Ювентус" - 8:2, 12 т., 2. "Юнайтед" - 6:2, 10 т., 3. "Валенсия" - 4:5, 5 т., 4. "Йънг Бойс" - 2:11, 1 т.