Предупреждения за опасно време са обявени в цялата страна. В Северозападна България и в София вече вали обилен сняг и в следващите часове ще се образува снежна покривка, информира Би Ти Ви.

В Североизточните райони предурежденията са от втора степен за бурен вятър, снеговалежи, заледявания и виелици. В останалата част от страната предупрежденията са от първа степен за валежи от сняг, в южните райони - от дъжд и сняг. В по-късните часове на деня и в Южна България ще се образува снежна покривка.

В Северна България се очаква да натрупа до 15-20 см. В София започнаха първите обработки със смеси срещу заледяване. 167 машини - снегопочистваща техника, са на терен. Приоритетно се извършва се избутване на снежна маса и разпръскване на соли против заледяване по улиците, по които се движи масовия градски транспорт, улици със обществена значимост, опасни и стръмни участъци.

Обработват се и общинските пътища в районите „Нови Искър“, „Кремиковци“, „Панчарево“ и „Банкя“. Изпълняват се всички маршрути на градския транспорт. Общественият транспорт се движи по обичайните си маршрути по всички линии. Очаква се снеговалежът да продължи, температурите да се понижават.

Ограничено e движението на товарни автомобили над 12 тона през прохода „Троян - Кърнаре", съобщават от Пътната агенция. Временно e ограничено и движението по пътя "Видин - Монтана" в района на Смоляновци поради аварирал тежкотоварен автомобил. Необходимо е шофьорите да изчакват на място.