2019-а ще бъде мощна за немските машини "Рамщайн", съобщава zrockradio.bg. Пол Ландерс наскоро разкри, че техният дългоочакван албум ще се появи през 2019-а, а Рихард Круспе наскоро издаде повече подробности.

Круспе, който междувременно популяризира и албума A Million Degrees на другата си група Emigrate, разкри, че през следващия месец се очаква миксирането на новия албум на "Рамщайн", съобщава musicbox359.com. Той заяви, че, независимо че Emigrate има нова музика, той вероятно няма да участва в подкрепящия тур, тъй като рекламните дейности на "Рамщайн" ще се увеличат многократно през следващата година.

Слушали сте страхотния му страничен проект, нали?

"Всъщност нямам време за това”, сподели Круспе. “Отивам в L.A. в средата на декември, за да миксираме записите на "Рамщайн". След това сме в средата на подготовката на турнето, а след това ще бъдем на турне през следващите три години. Така че преди всичко няма време, но дори и да има време, в момента харесвам равновесието, което имам между проектите Emigrate и "Рамщайн".

"Рамщайн" работи по новия си албум с продуцента Рич Кости. Предстоящото издание ще е първо за германските ветерани от Liebe ist für alle da (2009) насам. За музиката в новия албум Круспе казва:

"За мен процесът на записване беше нещо, от което съм много доволен, защото успяхме да увеличим респекта, уважението, което бяхме позагубили. Това ми напомня и за пътя, на който сме в момента, в сравнение с началото на "Рамщайн". И в музикално отношение албумът е по-мъдър, мисля, че е по-богат, когато става въпрос за хармония и мелодии.”